Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Online nastava u srednjim školama na području Šibensko-kninske županije

Nastava na daljinu poboljšat će ukupnu epidemiološku situaciju

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Osim zaraženih ili onih u samoizolaciji, kao glavni problem istaknut je javni prijevoz

Prateći razvoj epidemiološke situacije na području Republike Hrvatske, s posebnim naglaskom na Šibensko-kninsku županiju, nametnula se potreba donošenja odluke o organizaciji nastave po modelu C, odnosno online, izvijestili su iz Šibensko-kninske županije.

Koprivnica PRIJEDLOG KOPRIVNIČKOG PRORAČUNA ZA 2021. GODINU Zbog nove škole Grad se zadužuje za 70 milijuna kn

– Budući da broj aktivnih slučajeva raste, kako u našoj županiji, tako, nažalost, i u drugim krajevima Hrvatske, a briga o lokalnoj zajednici u fokusu je županijama, 8. prosinca održan je hitan online radni sastanak članova Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija na kojem su analizirane pojedinačne situacije u osnovnim i srednjim školama radi jednoobraznog pristupa po pitanju modela održavanja nastave za cijelu RH – navodi župan Goran Pauk.

Analizom je utvrđeno da od 20 županija i Grada Zagreba, jedino dvije županije imaju kombinirani model, dok ostali planiraju ili su već uveli C model, odnosno online nastavu za srednje škole, ističu iz Županije.   

U školi se obrazuje 370 učenika za zanimanja vezana za sektor turizma i ugostiteljstva Partnerski projekt Strukovnoj školi Vinkovci kvalitetniji uvjeti za rad i edukaciju učenika

Idu i bez maski

– Problemi u održavanju nastave su višestruki - određeni broj nastavnika, nenastavnog osoblja i samih učenika zaražen je virusom ili je zbog kontakta sa zaraženim osobama u samoizolaciji, brojna razredna odjeljenja izvode nastavu kombinirano (model A i model C), a postoje i problemi s javnim linijskim prijevozom u kojem se teško može osigurati distanca između putnika, kojima se pak ne može naložiti nošenje zaštitnih ili medicinskih maski – ističe župan.

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije stoga je zatražio mišljenje nadležne epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo ŠKŽ, koja održavanje nastave na daljinu drži prihvatljivim modelom s ciljem poboljšanja ukupne epidemiološke slike u našoj županiji.

Obnova je vrijedna 1,7 milijuna kuna, a Županija će nabaviti opremu ENERGETSKA OBNOVA Uklonit će još vidljive tragove Domovinskog rata

Svi prihvatili model

– Sukladno mišljenju epidemiološke službe nadležnog Zavoda za javno zdravstvo, a temeljem preporuke županijskog Stožera civilne zaštite, Šibensko-kninska županija suglasna je da srednjoškolske ustanove čiji je Županija osnivač primjenjuju model C, nastava na daljinu, počevši od 14. prosinca do 23. prosinca 2020. godine. Isto je u konačnici prihvaćeno i od dionika odgojno-obrazovnog procesa u srednjim školama. Istekom školskih praznika svaka škola će, u suradnji s osnivačem i lokalnim stožerom, odabrati po kojem će modelu nastaviti provođenje nastave za početak drugog polugodišta – istaknuli su iz Šibensko-kninske županije.