Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
ENERGETSKA OBNOVA

Uklonit će još vidljive tragove Domovinskog rata

Obnova je vrijedna 1,7 milijuna kuna, a Županija će nabaviti opremu
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Time će se ostvariti zacrtani cilj župana Damira Bajsa, a to su kompletno obnovljene i opremljene sve škole kojima je Bjelovarsko-bilogorska županija osnivač.

Jedan dio velikog investicijskog ciklusa Bjelovarsko-bilogorske županije je i energetska obnova Područne škole Doljani OŠ „Vladimira Nazora“ Daruvar. Škola je to na kojoj se još uvijek vide ožiljci Domovinskog rata, a koji će energetskom obnovom biti sanirani.

REVITALIZACIJA OBJEKATA U KUKUNJEVCU I KLISI Za obnovu domova povukli više od 3 milijuna kn

Riječ je o projektu vrijednom 1,7 milijuna kuna koji je u postupku javne nabave i pred potpisivanjem ugovora s izvođačem radova. Nakon energetske obnove Bjelovarsko-bilogorska županija uložit će dodatna sredstva za radove koji nisu obuhvaćeni projektom, a školu će opremiti i novim namještajem, sve s ciljem kako bi učenici i zaposlenici škole imali uvjete rada i održavanja nastave primjerene vremenu u kojem živimo.

Energetska obnova OŠ „Vladimira Nazora“ Daruvar-Područne škole Doljani jedna je u nizu investicija Bjelovarsko-bilogorske županije na području grada Daruvara ukupne vrijednosti 40 milijuna kuna. Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija na drugom je mjestu ljestvice hrvatskih županija kada je riječ o ulaganjima u školstvo.

Obnova koprivničkog muzeja U PODRUMU MUZEJA Obnova koprivničkog muzeja

Najveći dio sredstava odnosi se na energetske obnove školskih zgrada, njih ukupno 44 u koje će biti uloženo 160 milijuna kuna. Tridesetak školskih objekata već je završeno, ili su radovi pri završetku, a završetkom projekata energetske obnove školskih zgrada 90 posto učenika ići će u nove, modernizirane škole.

Time će se ostvariti zacrtani cilj župana Damira Bajsa, a to su kompletno obnovljene i opremljene sve škole kojima je Bjelovarsko-bilogorska županija osnivač.