Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
REVITALIZACIJA OBJEKATA U KUKUNJEVCU I KLISI

Za obnovu domova povukli više od 3 milijuna kn

1/2
Foto: Lipik.hr
Društveni dom u Kukunjevcu će se obnoviti

Ured za udruge Vlade RH u okviru poziva “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice” donio je odluku o financiranju projekata ukupne vrijednosti 54,139.931,24 kuna, u sklopu koje će financirati i dva lipička projekta.

POMOĆ U RJEŠAVANJU STAMBENOG PITANJA Kasana: Potičemo mlade da ostanu, ali i one iz drugih sredina da se dosele u Lipik

Riječ je o projektima „Buz – Bajkeri u zajednici“ Moto kluba Iohannites Lipik i “Aktivno uključivanje mladih u zajednicu kroz prizmu revitalizacije društvenog doma u Klisi” udruge Mladi Lipika.

Moto klub Iohannites Lipik u partnerstvu s Gradom Lipikom i Stolnoteniskim klubom LiPa povukao je 1,384.740 kuna za projekt koji su pripremili djelatnici lipičke agencije LIRA. Cilj projekta “Buz – Bajkeri u zajednici” je uključiti mlade i starije osobe kroz socijalnu interakciju u lokalnu zajednicu te povećati iskoristivost društvenog doma u Kukunjevcu, koji će kroz projekt biti u potpunosti obnovljen i prilagođen za provođenje predviđenih aktivnosti.

Kroz 1,632.399,71 kunu vrijedan projekt uključivanja mladih u zajednicu, čiji je nositelj udruga Mladi Lipika, a jedan od partnera i Grad Lipik, u potpunosti će biti obnovljen objekt društvenog doma u Klisi.

Pamučna industrija Duga Resa DEMOGRAFSKA MJERA Grad mladima rješava stambeno pitanje

Projektom će se kroz edukacijski i zabavni program radionicama poticati djecu i mlade na međusobnu povezanost, a sam dom bit će pretvoren u mjesto u kojem će mladost svoje slobodno vrijeme kreativno koristiti na najbolji mogući način.