Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
U PODRUMU MUZEJA

Obnova koprivničkog muzeja

Obnova koprivničkog muzeja
Foto: Grad Koprivnica
U podrumu Muzeja organizirat će se stalni izložbeni prostor, ali prije toga treba provesti obnovu i sanaciju vlage jer je riječ o objektu građenom u 17. stoljeću.

Zgrada Muzeja grada Koprivnice bit će obnovljena u sklopu projekta „reVITAlize“ koji se financira novcem EU. Riječ je o projektu iz programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska koji je usmjeren na revitalizaciju i brendiranje vinskog folklora u prekograničnoj regiji.

ENERGETSKA OBNOVA Novo ruho Doma zdravlja u Suhopolju

Glavni korisnik projekta je Grad Koprivnica, a projektni partneri su Muzej grada i Mađarsko kulturno neprofitno društvo regije Mura. Vrijednost projekta iznosi oko 7,5 milijuna kuna. Projekt su prošli tjedan u podrumskim prostorijama Muzeja grada predstavili gradonačelnik Mišel Jakšić, ravnatelj Muzeja Robert Čimin i voditeljica gradskog odjela za europske poslove Maja Balaško Kiš.

U podrumu Muzeja organizirat će se stalni izložbeni prostor, ali prije toga treba provesti obnovu i sanaciju vlage jer je riječ o objektu građenom u 17. stoljeću. Radovima će se izvesti drenaže vanjskih zidova, prekid kapilarne vlage injektiranjem podrumskih zidova te provođenje novih instalacija. U unutrašnjosti objekta uklonit će se postojeća žbuka i betonske podne obloge te postaviti nove uz polaganje podnih opečnih tavela. Tu su i soboslikarski radovi te postav prozora.

Obnova Plave blitve INDUSTRIJSKA BAŠTINA Započela obnova na nekadašnjoj punionici za riječne brodove „Plava bitva“

– Cilj projekta je da krenemo s obnovom zgrade Muzeja. Ovo je najstariji svjetovni sačuvani objekt u Koprivnici i od izuzetnog je značaja. Vinogradarstvo i sakralnost dvije su važne teme za povijest Koprivnice. Njih smo kroz arheologiju i etnografska istraživanja prepoznali kao važan povijesni identitet – naglasio je ravnatelj Muzeja Čimin. Radovi bi trebali početi u ožujku iduće godine.