Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Završena energetska obnova

Ostvaren i četvrti veliki projekt obnove škola

Ostvaren i četvrti veliki projekt obnove škola
Foto: Zadarska županija
Iz županije poručuju da je znanje jedini kapital koji se ne može otuđiti.

U Kneževoj palači održana je završna konferencija projekta Energetska obnova zgrade Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Gimnazije Jurja Barakovića, Gimnazije Vladimira Nazora i Prirodoslovno-grafičke škole. Nositelj projekta je Zadarska županija, obavezni partner Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Koprivnica PRIJEDLOG KOPRIVNIČKOG PRORAČUNA ZA 2021. GODINU Zbog nove škole Grad se zadužuje za 70 milijuna kn

Ukupna vrijednost projekta iznosi 9,326.323,24 kuna, od čega se 2,636.585,95 kn sufinancira iz EU fonda za regionalni razvoj (28%), 2,299.231,94 kuna iz Fonda Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU za sufinanciranje provedbe EU projekata (25%) dok je s 4,390.505,35 kuna projekt sufinancirala Zadarska županija (47%).

– Svjedočimo ostvarenju posljednjeg od četiriju velikih projekata energetske obnove škola kojima je Zadarska županija osnivač. Kad sam ja bio gimnazijalac, učionice su se grijale starim kaljevim pećima, dok su bura i jugo “svirali” kroz dotrajale prozore. Danas naši učenici i profesori imaju energetski učinkovitu, udobnu i toplu školsku zgradu. Neka im to bude poticaj za još bolji rad i učenje – istaknuo je zadarski župan Božidar Longin i dodao da je nakon školskih zgrada u Pagu, Škabrnji i Gračacu, ova zgrada bila i najveći „zalogaj” s obzirom na njezinu starost.

NAKON IZGRADNJE SPORTSKE DVORANE OBNOVLJENA JE I ŠKOLSKA ZGRADA Za obnovu školske zgrade 3,2 milijuna kn

Ulaganje u školstvo se nastavlja, Zadarska županija priprema nove projekte obnove školskih zgrada, ali i gradnju nove zgrade Medicinske škole na Relji, u neposrednoj blizini glavne nastavne baze – Opće bolnice Zadar. Iz županije poručuju da je znanje jedini kapital koji se ne može otuđiti.