Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
donacija

Gradonačelnik Mato Franković pozvao i druge da pomognu bolnici

Ravnatelj Bolnice zahvalio je na donaciji aparata koji pomažu u liječenju oboljelih
Foto: Grad Dubrovnik
Gradonačelnik Mato Franković je istaknuo važnost sudjelovanja lokalne samouprave u podizanju brige o zdravlju sugrađana i kupnji medicinskih uređaja

Općoj bolnici Dubrovnik isporučeno je 10 novih uređaja za terapiju visokim protokom kisika koji su se pokazali kao izuzetno učinkoviti u borbi protiv COVID-19. Uporabom ovih uređaja na oboljelima znatno se smanjuje potreba priključenja pacijenta na respirator, čime se olakšava i ubrzava proces izlječenja.

Župan Blaženko Boban uručio ravnatelju KBC-a dr. J. Meštroviću dva uređaja za terapiju kisikom Povećava se broj bolesnika Dr. Ivić: Vrijednost doniranih uređaja deset je puta veća od njihove cijene!

Viša razina skrbi

Riječ je o uređajima AIRVO2 proizvođača Fisher&Paykel vrijednosti 465 tisuća kuna s PDV-om, a za potrebe Odjela za infektologiju i dermatovenerologiju nabavljeni su zahvaljujući donaciji Javne ustanove Rezervat Lokrum, u sklopu aktivnosti koje Grad Dubrovnik i bolnica provode u borbi protiv pandemije koronavirusa. Predstavljajući uređaje, ravnatelj OB-a Dubrovnik Marijo Bekić uime djelatnika i pacijenata zahvalio je gradonačelniku Matu Frankoviću i v. d. ravnateljici JU Rezervat Lokrum Nikolini Grković na vrijednoj donaciji. Bolnica sada raspolaže s 12 uređaja, dva je već imala, što će podići razinu skrbi pacijenata koji trebaju kisik.

– Osim primjenom antibiotika, pacijentima zaraženima COVID-19 infekcijom uslijed gubitka zraka pomažemo davanjem kisika u visokim koncentracijama. Drago nam je da su gradonačelnik i Rezervat Lokrum prepoznali tu potrebu i da su u ovim teškim financijskim trenucima izdvojili sredstva od kojih će naši pacijenti imati veliku korist – rekao je ovom prilikom ravnatelj Bekić.

DONACIJA VRIJEDNA 185 TISUĆA KUNA Gradska društva Crvenog križa dobila medicinske madrace, štake i invalidska kolica

Gradonačelnik Mato Franković je istaknuo važnost sudjelovanja lokalne samouprave u podizanju brige o zdravlju sugrađana i kupnji medicinskih uređaja. Napomenuo je da je Grad Dubrovnik već početkom pandemije ubrzano reagirao donacijom respiratora i najavio nastavak suradnje i financijske potpore Općoj bolnici Dubrovnik i zdravstvenom sustavu i u budućnosti.

Pomoć sugrađanima

– Važno nam je da se naši sugrađani prilikom dolaska u bolnicu osjećaju sigurno, da znaju da će biti zbrinuti i tretirani kako i zaslužuju. Pozivam i druge lokalne samouprave na području Dubrovačko-neretvanske županije da se pridruže donacijama kojima će pomoći svojim sugrađanima koji se također liječe u bolnici Dubrovnik – kazao je gradonačelnik Franković te zahvalio predstavnicima JU Rezervat Lokrum.