Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
DONACIJA VRIJEDNA 185 TISUĆA KUNA

Gradska društva Crvenog križa dobila medicinske madrace, štake i invalidska kolica

Foto: Zagrebačka županija
Donacija gradskim društvima vrijedna je 185.772 kune

Električni kreveti, medicinski i antidekubitalni madraci, PVC plahte, invalidska kolica i štake za hodanje dio su opreme koju je doniralo Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije gradskim društvima s njezina područja. Donaciju vrijednu 185.772 kune uručili su ravnateljica Drinka Sopta i predsjednik Društva dr. med. Ivica Cvetković.

Koronavirus Potrebna je najava putem telefona ili online platforme Testiranje na pet lokacija, u Ivaniću i Dugom Selu uz plaćanje

Riječ je o donaciji u sklopu projekta “Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala“, čiji je cilj omogućiti besplatno korištenje raznih ortopedskih i medicinskih pomagala osobama s trajnim invaliditetom, oboljelima od kroničnih bolesti, palijativnim bolesnicima, nepokretnim i gerijatrijskim bolesnicima, kao i bolesnicima koji su privremeno nepokretni zbog oporavka od operativnih zahvata, lomova ekstremiteta te naglo oboljelim osobama. Donirano je 45 električnih kreveta, 26 medicinskih madraca, 35 antidekubitalnih madraca, 53 komada PVC plahti, 12 invalidskih kolica, 23 hodalice, 28 toalet-stolica te 8 štaka za hodanje.

DONACIJA Ovlaživači zraka za dječje vrtiće

– S obzirom na to da postoji velika potreba naših sugrađana za posuđivanjem ortopedskih pomagala, Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije to je prepoznalo te će nastaviti podržavati ovaj zajednički projekt gradskih društava Crvenog križa s područja Zagrebačke županije i ubuduće – izjavila je prilikom uručivanja vrijedne donacije ravnateljica Sopta. Inače, za više informacija o načinu posuđivanja pomagala potrebno je kontaktirati društvo Crvenog križa s područja mjesta stanovanja korisnika. Potrebne informacije nalaze se na web-stranici Društva i Hrvatskog crvenog križa.