Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
povodom Dječjeg tjedna

Gradonačelnik obišao porečke prvašiće

Poreč
Foto: Grad Poreč
Dječji tjedan obilježava se mjesec dana nakon početka školske godine

U povodu obilježavanja Dječjeg tjedna, koji ove godine traje od 1. do 7. listopada, gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić je, zajedno s ravnateljicom OŠ Poreč Nadijom Kos i privremenom ravnateljicom OŠ Finida Suzanom Poropat Božac, posjetio 166 učenika svih prvih razreda Osnovne škole Poreč i Osnovne škole Finida, kako matičnih, tako i područnih, te im darovao majice sa logom škole, poželio uspješan rad i puno novih znanja i iskustava u školi izvijestili su iz Grada.

Zdravko Čolić Trg slobode U Novu godinu Porečane i njihove goste uvest će Zdravko Čolić

Majice su, već tradicionalno, poklon Grada Poreča prvašićima svih porečkih osnovnih škola u Dječjem tjednu. Učenici svakog razreda dobivaju majicu druge boje, a koriste ih najčešće tijekom sportskih, te drugih školskih susreta. Dječji tjedan obilježava se mjesec dana nakon početka školske godine, pa je tijekom posjeta gradonačelnika s prvašićima bilo govora o onome što su već naučili u školi, predmetima i aktivnostima koje im se najviše sviđaju, o novim školskim obavezama, o novoj školi na Finidi i o tome što radi gradonačelnik, a prvašići su svojim gostima i otpjevali pjesmice koje su naučili.

Majice su, kao i besplatna kino predstava „Ernest i Celestina“ te „Uzbuna na Zelenom vrhu“ za sveukupno 1040 učenika porečkih škola, dar Grada Poreča u Dječjem tjednu, dok je za predškolske uzraste Grad organizirao kazališnu predstavu „Heidi“ Teatra Naranča, koju će u nedjelju pogledati mališani porečkih vrtića.