Izbornik
Naslovnica Gradovi Slatina
O aktivnostima slatinske braniteljske udruge, ali i problemima

Gradonačelnik obišao roditelje poginulih branitelja

Foto: Slatina
Zbog zuba vremena u posljednje su vrijeme potrebne česte intervencije na spomenicima poginulima

Članove Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Slatina posjetili su gradonačelnik Denis Ostrošić i njegov zamjenik, ujedno i predsjednik slatinske Hvidre Ilija Nikolić. Govorilo se o aktivnostima udruge, ali i o problemima s kojima se članovi susreću u svom radu.

Najčešće  roditelji svoje susrete, kako je rekao predsjednik udruge Tomo Grahovac, upriličuju na dane pogibije svoje djece, i to na mjestima gdje su izgubila živote. Obično je to kod podignutih spomenika koji se nalaze ne baš blizu prometnica na prilično, ako se na vrijeme ne održavaju, nepristupačnim mjestima.

Iako sami odrade dosta poslova oko uređenja i košnje puteva koji vode do tih mjesta, puno su puta primorani zatražiti i pomoć braniteljskih udruga. I sami spomenici ne odolijevaju zubu vremena pa su i na tom polju u posljednje vrijeme potrebne česte intervencije. Tišti ih, istaknuo je Grahovac, i što se “već godinama održavaju brojni memorijali samo za neke poginule branitelje”.

I gradonačelnik i njegov zamjenik znaju za taj problem, a njihova je zajednička želja da se za sve poginule branitelje organizira jedan veliki objedinjeni memorijal. Poručili su pak kako se ne može nikome zabraniti da samoinicijativno organizira memorijal te da taj problem jedino mogu riješiti same braniteljske udruge.