Izbornik
Naslovnica Gradovi
Trenutačno 49 djece čeka mjesto u nekom gradskom vrtiću u Koprivnici

Gradonačelnik: Sva će djeca biti upisana u vrtiće

Postoje privatne inicijative i neka nova rješenja u sustavu Grada
1/3
Foto: Damir Špehar/PIXSELL/Ilustracija
Lovimo rokove da se dječji vrtić u Herešinu otvorio do jeseni iduće godine, a onaj na Bajeru, koji je veći i zahtjevniji, tijekom proljeća ili početka ljeta 2025. godine, ističe čelni čovjek Koprivnice

Nakon početne informacije kako je bez mjesta u gradskom dječjem vrtiću Tratinčica nakon zaključenih prijava ostalo više od stotinu mališana, pokazalo se da situacija ipak nije tako dramatična kako se na prvi pogled činilo.

Analizom svih prijava, gradska uprava došla je do brojke od 50-ak mališana koji ovog trena nisu prošli na upisima u vrtiće. No to ne znači da početkom iduće pedagoške godine, prvog ponedjeljka u rujnu, neće krenuti u neki od dječjih vrtića na području Koprivnice.

Otkrio je to gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić koji je naglasio da ima djece koja još čekaju mjesto u nekom gradskom dječjem vrtiću u Koprivnici, no problem će biti riješen do jeseni, uvjeren je čelni čovjek grada.

O upisima djece u Tratinčicu pitanje je postavio gradski vijećnik Mladen Fajdetić koji je rekao kako je, prema njegovim saznanjima, neupisano čak 80-ak mališana. Fajdetić je zbog toga predložio da Grad izdvoji dodatna sredstva za obrte za čuvanje djece, odnosno dadilje, kako bi se riješio taj problem na zadovoljstvo svih roditelja.

Gradonačelnik je odgovorio da je od ukupnog broja prijavljenih 49 djece trenutačno ostalo neupisano u Dječji vrtić Tratinčicu.

– No postoje privatne inicijative i neka nova rješenja u sustavu Grada te će, uvjeren sam, taj problem do iduće pedagoške godine biti riješen. Time će Koprivnica biti jedan od rijetkih hrvatskih gradova koji najesen neće imati problem neupisane djece, rekao je Mišel Jakšić.

Podsjetio je i na to da je grad u hrvatskome vrhu po izdvajanjima za obrte za čuvanje djece, odnosno dadilje. Zaključio je time da su u pripremi projekti za dva nova dječja vrtića, onaj u Herešinu i na Bajeru, koji će na dulji rok riješiti problem upisa.

"Lovimo rokove da se dječji vrtić u Herešinu otvorio do jeseni iduće godine, a onaj na Bajeru, koji je veći i zahtjevniji, tijekom proljeća ili početka ljeta 2025. godine", ističe čelni čovjek Koprivnice.

Zdravstvo Novi prostori za sva tri laboratorija u Županijskoj bolnici Čakovec Izložba se organizira s ciljem da se stočarima, stručnjacima i posjetiteljima prikažu dosezi u uzgoju pojedinih pasmina, da se stimulira uzgajivače stoke te u konačnici pridonese unapređenju stočarstva na ovom području Tradicija i trud uzgajivača Odabrana najbolja grla hrvatskog hladnokrvnjaka Iznad svega zahvala djeci koja su bila strpljiva u iščekivanju ovoga trenutka i otvaranja njihove sportske dvorane, poručio je Blaženko Boban Otvorene i dvije nove učionice Od Splita do Omiša nije bilo sportske dvorane. Danas je imamo