Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Pokrenut “koprivnički plac online”

Gradska tržnica svu je ponudu preselila na internet

Foto: Komunalac Koprivnica
U ponudi su sir, mlijeko med, jaja, povrće, domaći rezanci, čajevi...

“Koprivnički plac online” nova je Facebook-grupa koju je pokrenulo Gradsko komunalno poduzeće Komunalac iz Koprivnice kako bi proizvođači koji inače prodaju svoje domaće proizvode na Gradskoj tržnici lakše došli do svojih vjernih kupaca u vrijeme kad je tržnica 
zatvorena.

Procvat stanogradnje u Koprivnici Počinje gradnja novih POS-ovih kuća na lokaciji Cvjetna

Gradska tržnica zbog mjera za suzbijanje epidemije koronavirusa od prošlog tjedna ne radi, a otvorene su jedino specijalizirane prodavaonice na tržnici u koje kupci mogu poštujući stroge mjere socijalne distance.

– To je mjesto za sve one koji i u vrijeme kada moramo izbjegavati socijalni kontakt žele jesti domaće, svježe i zdrave namirnice koje se inače prodaju na Gradskoj tržnici u Koprivnici. U Facebook-grupi “Koprivnički plac online” potražite aktualnu ponudu naših vrijednih lokalnih poljoprivrednih proizvođača, kao i podatke o tome kako već danas možete uživati u jutros ubranoj salati, mladom luku ili pak svježem siru i vrhnju, namirnicama koje biste inače potražili na placu – naglasila je tom prigodom Nataša Tetec, predsjednica Uprave Komunalca.

Proizvođači objavljuju što imaju u ponudi, zajedno s brojevima telefona ili adresama te načinom dostave ili preuzimanjem namirnica. Do proteklog vikenda Facebook grupa “Koprivnički plac online” prikupila je oko 4000 članova, a prva iskustva s narudžbom su više nego dobra.

KUPUJMO LOKALNO Online tržnica za pomoć OPG-ovima

– Iako koprivnički plac ne radi, držimo se zajedno, jedimo domaće i zdravo te kupujmo ono što raste u podravskim vrtovima, dvorištima i poljima. Na taj način pomažemo i našim vrijednim poljoprivrednicima da lakše prebrode ovu krizu u kojoj su se našli zbog zatvaranja tržnica – ističu u Komunalcu.

Osim povrća, u online ponudi koprivničke tržnice su i svi drugi domaći proizvodi poput sira, mlijeka, vrhnja, meda, jaja, cvijeća, presadnica, domaćih rezanaca, čajeva.