Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
PODIJELJENO VIŠE OD 70 UGOVORA

Gradske udruge dobile novac za ovogodišnje projekte

Foto: Grad Koprivnica
Gradonačelnik Mišel Jakšić uručio je prošli tjedan udrugama i samostalnim umjetnicima 53 ugovora vrijednosti oko 342.000 kuna

Gradonačelnik Mišel Jakšić uručio je prošli tjedan udrugama i samostalnim umjetnicima 53 ugovora ukupne vrijednosti oko 342.000 kuna.

Počeli pripremni radovi na novom školskom objektu U proljeće dobivaju sportsku dvoranu od 13 milijuna kuna

Riječ je o prijavama udruga na javne pozive za sufinanciranje različitih projekata i programa u 2020. godini. Zbog pridržavanja epidemioloških mjera, u prvom krugu 3. srpnja podijeljeni su ugovori za 18 udruga, ukupnog iznosa od 488.000 kuna. Za projekte i programe udruga, dakle, Grad će izdvojiti oko 830.000 kuna.

– Nema života u gradu bez ljudi, bez programa i projekata koje spremaju, a znamo koliko nam je važno da se među nama širi jedna zdrava i pozitivna energija. Zbog toga sam vam izuzetno zahvalan što ste upravo vi spremni kroz svoje ideje i trud davati sebe za ovaj grad. Naša suradnja nastavlja se i dalje, a u nama možete uvijek imati pouzdanog partnera – rekao je tom prigodom koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

zelena koprivnica Na krovu Gradskih bazena nova solarna elektrana

Predaji ugovora prisustvovala je i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec te pročelnici Ana Mlinarić i Dario Jembrek. Tijekom ove godine, kako navode u Gradskoj upravi, raspisano je ukupno sedam javnih poziva u vrijednosti od 1,68 milijuna kuna, ali zbog pandemije koronavirusa dio programa nije se održao ili je otkazan, a sve temeljem očitovanja udruga.

Još su objavljeni javni pozivi s rokom do 15. prosinca ove godine te će se naknadno sklopiti ugovori za te programe i projekte. Riječ je o javnom pozivu za sufinanciranje manifestacija i festivala u organizaciji udruga građana (400.000 kn), javni poziv za prijevoz (130.000 kn) i javni poziv za tehničku opremu (30.000 kn), zaključuju u Gradskoj upravi.