Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Barišić u obilasku

Gradski bazen gotov do ljeta, ali problem je pristupna cesta

Dražen Barišić
Foto: Grad Velika Gorica
Gradonačelnik kaže da od 2016. traže od Zagrebačke županije da im da pravo građenja ili da im daruju zemljište za cestu

Dugoočekivani gradski bazen u Velikoj Gorici potpuno će biti završen do ljeta, poručuju iz Grada. Naime, gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima je posjetio gradilište na kojem su veći dijelovi radova završeni, a u tijeku je unutrašnje uređenje prostorija i instaliranje potrebne opreme. Dok se objekt, koji će imati dva bazena i popratne sadržaje poput teretane, gradi prema planovima, gradnja, odnosno rekonstrukcija pristupne ceste nije ni počela. I upravo je ona postala predmetom političkog prepucavanja.

U Velikoj Gorici gradi se velika zgrada pošte Velika građevinska renesansa Gotovo svi stanovi rasprodani i prije nego su zgrade dovršene

– Od polovice 2016. godine tražimo od Srednje strukovne škole i Zagrebačke županije ili pravo građenja ili da nam se daruje zemljište za ovaj objekt s pristupnom cestom, a do sada nismo uspjeli riješiti darivanje zemljišta od Zagrebačke županije za cestu. Bazen će za koji mjesec biti završen, a prijeti opasnost da cesta neće biti gotova – kaže gradonačelnik Dražen Barišić.

Nužni su partnerski odnosi

Zagrebačka županija, poručuju iz Grada, kao osnivač Srednje strukovne škole Velika Gorica, nositelja prava na zemljištu, treba dati suglasnost za takvu odluku, a kao predlagač točke župan Stjepan Kožić bez obrazloženja ju je skinuo s dnevnog reda. Odluka će se moći donijeti tek na sljedećoj županijskoj skupštini, a ostaje vidjeti tko će biti predlagač.

Smotra dječjeg folklora u Velikoj Gorici Smotra dječjeg folklora Plesalo se od Dalmacije pa sve do našeg Turopolja

– Bazen ne smije biti predmet politikantstva jer je on dugogodišnja potreba i težnja Velikogoričana. Pozivam župana da odobri darivanje zemljišta na kojem će se izgraditi cesta kako bi radovi mogli početi i na vrijeme završiti. Ne smijemo biti taoci političkih prepucavanja ili inata, već partneri na ovome projektu – poručio je gradonačelnik Barišić i dodao kako bi župan trebao postupati u skladu s potrebama građana Velike Gorice koji s najvećim udjelom pune proračun Zagrebačke županije. Novim sportskim i rekreativnim sadržajima vesele se i velikogorički sportaši koji su također obišli budući bazen. Velikogorička Zajednica športskih udruga uputila je županu Kožiću otvoreno pismo u kojem stoji da se potrebe građana trebaju staviti ispred bilo kakvih političkih igrica. Naime, bazen neće služiti samo u rekreativne, nego i u rehabilitacijske svrhe.

Više od rekreacije

– Ovaj će bazen biti od velike koristi sportašima s invaliditetom, a cijeli je objekt i građen tako da bude pristupačan osobama s invaliditetom – rekla je Marina Drašković iz Judo kluba Fuji za osobe s invaliditetom. Naime, unatoč svim poteškoćama, iz Grada je potvrđen nastavak projekta pa već ovo ljeto počinju pripreme za gradnju velikog vanjskog bazena, a cijeli će kompleks s olimpijskim bazenom biti završen do idućeg ljeta.

Asistent u nastavi Podrška učenicima OŠ Nikole Hribara dobit će asistente u nastavi