Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Splitsko Gradsko vijeće

Gradski proračun za 2020. iznosi gotovo 1,3 milijarde kuna

Gradsko vijeće Split
1/4
Foto: Milan Šabić/PIXSELL
Splitski gradski proračun prihvaća se potporom natpolovične većine od ukupno 35 vijećnika koliko ih vijeće ima, što znači kako je potrebno minimalno 18 vijećničkih glasova podrške

Splitsko Gradsko vijeće je u četvrtak navečer usvojilo gradski proračun za 2020. godinu u iznosu od milijardu i 292 milijuna kuna, što je za 17,2 posto više u usporedbi s proračunom za 2019. godinu.

Alojz Tomašević Županijska skupština Vijećnici usvojili proračun "težak" 706 mil. kuna

Za takav proračun je od 30 nazočnih vijećnika glasovalo njih 19, a devet ih je bilo protiv, dok su dva vijećnika bila suzdržana. Splitski gradski proračun prihvaća se potporom natpolovične većine od ukupno 35 vijećnika koliko ih vijeće ima, što znači kako je potrebno minimalno 18 vijećničkih glasova podrške.

Pročelnik za financije u Gradskoj upravi Dragan Brtan je objasnio kako je povećanje proračuna za 17, 2 posto rezultat novog načina obračunavanja doprinosa i rashoda za zaposlenike u osnovnim i srednjim školama.

Izglasan proračun Zagrebačke županije I u 2020. isplaćuje se 1000 kuna za bebe, a sufinancira se i smještaj djece u vrtiću

"Dodatni prihodi u iznosu od 193 milijuna kuna, u odnosu na 2019.,  rezultat su obveze uključivanja sredstava za bruto plaće, doprinose i ostale rashode za zaposlenike osnovnih i srednjih škola koja se osiguravaju u državnom proračunu," rekao je Brtan.