Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
mjesec hrvatske knjige

Gradsko natjecanje u čitanju naglas

Foto: Grad Pula
Namijenjeno je učenicima osnovnih škola (od 3. do 8. razreda) u RH, a organizira se s ciljem poticanja i popularizacije knjige, čitanja, razvijanja ljubavi prema knjizi...

I ove godine u Mjesecu hrvatske knjige Gradska knjižnica i čitaonica Pula organizira gradsko i županijsko natjecanje u čitanju naglas.

Natjecanje u čitanju naglas namijenjeno je učenicima osnovnih škola (od 3. do 8. razreda) u Republici Hrvatskoj, a organizira se s ciljem poticanja i popularizacije knjige, čitanja i čitanja naglas, razvijanja ljubavi prema knjizi i čitanja kao kvalitetnog načina provođenja slobodnog vremena, unaprjeđenja čitalačkih sposobnosti učenika, naglašavanja čitanja kao temelja cjeloživotnog obrazovanja, poticanja usmenog izražavanja te razvijanja motivacijskih sposobnosti, priopćili su iz Grada Pule.

Međunarodni sajam inovacija '18 međunarodni sajam investicija Istarski inovatori sa svojim izumima privukli poseban interes posjetitelja

Gradsko natjecanje u čitanju naglas bit će održano u petak, 26. listopada 2018. godine od 10 sati u Središnjoj knjižnici (Kandlerova 39), a o najboljima odlučit će četveročlana komisija.

Natjecanje se provodi u dvije kategorije (učenici 3.,4. i 5. razreda osnovne škole te 6., 7. i 8. razreda osnovne škole) na tri razine:
1. razina - gradsko natjecanje (organizator za Grad Pulu i okolne općine: Gradska knjižnica i čitaonica Pula)
2. razina - županijsko natjecanje (organizator za Istarsku županiju: Gradska knjižnica i čitaonica Pula)
3. razina - nacionalno natjecanje (organizator na nacionalnoj razini: Narodna knjižnica i čitaonica "Vlado Gotovac" Sisak).

Japanski filmovi u Puli bogat kulturni program u puli Ciklus japanskog filma u Kinu Valli

Županijsko natjecanje u čitanju naglas bit će održano u ponedjeljak, 5. studenog 2018. godine u Središnjoj knjižnici (Kandlerova 39), a 6. državno Natjecanje u čitanju naglas 22. i 23. studenog 2018. godine u Sisku.

Ovogodišnje, 6. natjecanje u čitanju naglas organiziraju Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež i Narodna knjižnica i čitaonica "Vlado Gotovac" Sisak.