Izbornik
Naslovnica Gradovi Drniš 136 pregleda
PROŠAO SVE FAZE

Gradu Drnišu odobrena sredstva za pripremu dokumentacije za obnovu kulturne baštine

Drniš
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Bespovratna sredstva su namijenjena za financiranje izrade projektne dokumentacije za obnovu kulturnih dobara na području Grada Drniša

Projekt "Integrirani program obnove kulturne baštine Grada Drniša", koji je Grad Drniš prijavio u siječnju na Javni poziv "Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine", objavljenog u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj, uspješno je prošao sve faze provjere.

U ovoj prvoj fazi, Grad Drniš se prijavio za dodjelu bespovratnih sredstava za pripremu dokumentacije za provedbu Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine. Ukupna vrijednost projekta je oko 3,6 mil. kuna, a Europska unija sufinancira iznos od 2,7 mil. kuna.

Bespovratna sredstva su namijenjena za financiranje izrade projektne dokumentacije za obnovu kulturnih dobara na području Grada Drniša – ex Đačkog Doma u Drnišu, lokaliteta "Gradina", Starog kina i Društvenog doma u Siveriću. Sva dobra bi se obnovom revitalizirala i adaptirala, i time valorizirala u turističke svrhe.