Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
Općinska zgrada

Gradu Garešnici stigla pomoć za troškove obnove

Foto: GAREŠNICA
– Europski projekti promijenili su izgled našeg grada - kaže garešnički gradonačelnik Josip Bilandžija

Jedna od najvažnijih zgrada u Garešnici, građanima poznata kao općinska zgrada, prije nekoliko je mjeseci službeno otvorila svoja vrata nakon potpune obnove.

Riječ je o zgradi bivše gradske uprave u kojoj su danas smješteni sud, županijske službe, porezna uprava, katastar, poljoprivredna i veterinarska inspekcija, ali i Gradska vijećnica te Matični ured. Obnova zgrade vrijedna gotovo pet milijuna  kuna financirala se sredstvima EU i Grada Garešnice.

Kako bi se Gradu olakšalo plaćanje, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU osiguralo je 862 tisuće kuna pa će Grad Garešnica, u konačnici, umjesto 40 posto sufinancirati samo 20 posto obnove zgrade. Ovu promjenu u financijskom planu gradonačelnik Josip  Bilandžija dočekao je objeručke te je zahvalio državnom tajniku Velimiru Žuncu na osiguranim sredstvima.

– Europski projekti promijenili su izgled našeg grada. Zahvaljujući EU projektima i financiranju Ministarstava te decentralizacijom sredstava lokalnim jedinicama dobili smo mogućnost da razvijamo projekte koji su od velike važnosti za nas. Spomenut ću turistički projekt Zelene vrtove Poilovlja, energetsku obnovu škola i gradnju novog reciklažnog dvorišta. Projekt obnove stare gradske uprave 
omogućio je svim zaposlenicima javnih i državnih službi koje su tamo smještene bolje uvjete za rad, a našim građanima dobivanje kvalitetnijih javnih usluga – kazao je gradonačelnik Bilandžija.

Obnovom je, podsjetimo, ta zgrada dobila novu energetsku ovojnicu, PVC stolariju, novi sustav grijanja i klimatizacije, LED rasvjetu, krovište je podaskano i na njemu su zamijenjeni crijep i limarija, a preostalo je još uređenje sanitarnog čvora u zgradi.