Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
Odluka Gradskog vijeća

Gradu se vraća odmaralište u Zaostrogu

Kristina Ikić Baniček
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Nakon 10 godina odmaralište u Zaostrogu vraća se na upravljanje vlasniku, Gradu Sisku, odlučilo je tako sisačko Gradsko vijeće

Naime, prije deset godina Grad Sisak je u najam ovo odmaralište dao splitskoj Eklati, za 1200 kuna mjesečno i određeni broj noćenja godišnje. Prije toga je Grad Sisak u uređenje zapuštenih objekata investirao čak devet milijuna kuna. Na javni natječaj 2007. javila se samo Eklata, govorilo se zbog kompliciranih uvjeta natječaja i kratkog roka za dostavu ponuda.

Koncesiju na daljnjih pet godina Eklati je bivša HDZ-ova vlast produžila 2012, godinu dana prije isteka prvog ugovora, i neposredno prije gubitka vlasti na izborima. 

"Napokon odmaralište vraćamo Siščanima. Tamo će se odmarati djeca i mladi iz naših vrtića, škola, sportskih klubova, kao i djeca s područja ostalih suvlasnika – Sunje  i Martinske Vesi. Želja nam je da i mlade generacije imaju lijepe uspomene na Zaostrog kao što smo mi imali ljetovavši nekoć tamo", rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček napomenuvši kako će se s vremenom odmaralište otvoriti i za braniteljske te umirovljeničke udruge po povoljnim cijenama jer će grad subvencionirati takve programe udruga.

Županija financira kulturne projekte Iz županijskog proračuna Za 289 kulturnih projekata 1,6 milijuna kn