Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
DOBITNICI JAVNIH PRIZNANJA

Grb Grada za doprinos razvoju Vinkovaca

Foto: Grad Vinkovci
Priznanja zaslužnima bit će uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca na Dan grada

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca bit će uručena i gradska javna priznanja pojedincima i institucijama za doprinos u razvoju grada.

Održani 9. Rimski dani u Vinkovcima Svečana povorka, borbe gladijatora, živa fontana, dječje radionice, koncerti....

Prema odluci Gradskoga vijeća, dobitnici Zlatne plakete „Grb Grada Vinkovaca“ za 2021. su akademski slikar Ivan Lončar i to za posebne zasluge na području kulturnog razvoja Vinkovaca, kao i višegodišnji ravnatelj vinkovačke Gimnazije Stiše Tomić za izuzetne zasluge u prosvjetnom i sportskom djelovanju. Isto priznanje za izuzetna ostvarenja u području kulture dobit će Želimir Babogredac, dok će Stjepan Sertić dobiti priznanje za izuzetna ostvarenja na području tjelesne kulture i sporta.

Danijel Šota dobit će priznanje za izuzetna ostvarenja u području kulturne djelatnosti dok će Kata Krešić priznanje dobiti za izuzetan doprinos na području djelatnosti zdravstva u očuvanju zdravlja šire populacije VSŽ, naročito u uvjetima COVID-19 epidemije. Grb grada Vinkovaca dobit će i Dječji vrtić Vinkovci, Vinkovački vodovod i kanalizacija, Specijalna jedinica policije “Krpelj” PU Vinkovci, 5. gardijska brigada „Sokolovi“ Vinkovci, 109. brigada HV Vinkovci, 3. A gardijska brigada ZNG „Kune“ Vinkovci i 1. samostalna bojna HOS-a „Marijan Baotić” Vinkovci.