Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
vrhunski restauratorski rad

Hrvatski dom posjetili predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog društva skladatelja

Foto: Grad Split
Nadam se još  bogatijem glazbenom životu u gradu pod Marjanom. Ovo će sigurno biti značajni punkt u kulturi Splita, a vjerujem da će prije svega mladi prepoznati tu dvoranu kao svoju, poručio je predsjednika HDS-a Mladen Tarbuk

- Veseli me ova posjeta istaknutih glazbenih imena, vidjeli su kapacitete i mogućnosti, vjerujem da ćemo ispuniti očekivanja te da će ovo uistinu biti mjesto posvećeno glazbi i mladim ljudima koji će ovdje muzicirati na radost njihove publike i njih samih – kazao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara prigodom obilaska Hrvatskog doma kroz koji je s direktorom Dalmacija koncerta Tomislavom Mrduljašem proveo predsjednika Hrvatskog društva skladatelja Mladena Tarbuka i glavnog tajnika HDS-a Antuna Tomislava Šabana, priopćili su iz Grada Splita.

Split Završeni restauratorski radovi na reljefu Bogorodice s djetetom i prva faza sanacije bedema

Otvaranje Hrvatskog doma, prema riječima predsjednika HDS-a Mladena Tarbuka značajan je trenutak ne samo za grad Split, koji već dugo čezne za koncertnom dvoranom, nego i za cijelu Hrvatsku, jer ne otvaraju se kod nas baš često koncertne dvorane, a pogotovo ne lijepe kao što je ova.

- Nadam se još bogatijem glazbenom životu u gradu pod Marjanom. Ovo će sigurno biti značajni punkt u kulturi Splita, a vjerujem da će prije svega mladi prepoznati tu dvoranu kao svoju - poručio je.

Po mišljenju Antuna Tomislava Šabana, glavnog tajnika Hrvatskog društva skladatelja, koncertna dvorana u Hrvatskom domu je prije svega vrhunski restauratorski rad i kao takva ima kulturnu i umjetničku vrijednost, a idealna je za ozbiljnu, klasičnu glazbu. Split koji je, kako je kazao, desetljećima i stoljećima, jako, jako dugo apsolutni centar glazbe, zaslužuje ovakvu dvoranu gdje bi se posebna briga trebala voditi o izvedbama splitskih skladatelja.

„Marjan 2020 – brdo prošlosti, oaza budućnosti“ Tradicijske kućice na Marjanu idu u obnovu

- Radujem se za Split, a mi kao HDS često radimo koprodukcije i tražimo partnere po cijeloj Hrvatskoj. Ova dvorana otvara mogućnost da dio naših aktivnosti prenesemo i ovdje – zaključio je.