Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
IZRADA VIDEOIGARA

Hrvatskoj gaming sceni pridružuje se 40 novih gamedevelopera

Posljednjih šest mjeseci 40 osoba educiralo se u programima Blender i Unity. Edukacija je završena
Foto: Novska
U Poduzetničkom inkubatoru PISMO uručene su diplome 8. generaciji polaznika edukacije za izradu videoigara

Uručene su diplome 8. generaciji polaznika edukacije za izradu videoigara. Posljednjih šest mjeseci 40 osoba educiralo se u programima Blender i Unity. Edukacija je završena, a predstavljeni su i završni radovi polaznika.

U ime Sisačko-moslavačke županije ravnateljica Regionalnog koordinatora Sisačko-moslavačke županije Andreja Šeperac pozdravila je prisutne te pohvalila koncept koji je stvorila Razvojna agencija SIMORA, koji se tiče osposobljavanja ljudi da se kvalificiraju za zanimanja koja su tražena.

U ime Grada Novske prisutne je pozdravila i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, pravne poslove te javnu nabavu Sonja Marohnić-Horvat, a u ime Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, partnera u provedbi edukacija, Irena Bušić iz Područnog ureda Sisak.

Anja Omatić i Vjekoslav Kolarec obratili su se u ime svih diplomaca, zahvalili su mentorima govoreći koliko su naučili, a savjetovali su i buduće polaznike nove 9. generacije koliko je važno svakodnevno učiti i razvijati se.

Inkubator PISMO powered by A1 tijekom godina dokazao se kao predvodnik edukacija vezanih za gaming industriju. Posvećenost razvoju talenata u području videoigara jasno je vidljiva promatra li se uspješnost generacija diplomaca, koji su sada spremni pridonositi rastućoj gaming zajednici i industriji u Hrvatskoj. Edukacije iz dva programa Unity i Blender do sada je završilo više od 300 osoba, a uskoro s učenjem počinje novih 40. Te su edukacije sastavni dio projekta koji od Novske nastoji učiniti regionalno središte gaming industrije, a to se sve više i primjećuje. 

 

ANIQ d.o.o., tvrtka koja posluje u Novskoj te je prva osnovana tvrtka u inkubatoru PISMO, specijaliziranom za videoigre ALAT ZA ZAPOŠLJAVANJE Razvijaju igru s fokusom na prilagođavanje igračima s neurodivergentnim osobinama Marija Kušmiš Novska Kušmiš: Veseli rast zaposlenosti i dolazak mladih zbog gaminga KAMPUS će se prostirati na gotovo devet hektara zemljišta u Poduzetničkoj zoni Novska Najvažniji razvojni projekt vrijedan je 60 milijuna eura Centra gaming industrije promijenit će i Novsku i Sisačko-moslavačku županiju