Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
povećat će se i sigurnost u prometu

HŽ i Auto promet Sisak dogovorili integrirani prijevoz

Foto: Večernji list
Kako je istaknuto na sastanku, integrirani prijevoz otvara nove mogućnosti suradnje prijevoznika i čini dostupnijim javni prijevoz te će bolje povezati Sisak i Zagreb

Gradski prijevoznik Auto promet Sisak i HŽ od listopada pokreću integrirani prijevoz putnika vlakovima HŽ-a i autobusima Auto prometa Sisak. Dogovoreno je to na sastanku gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, direktora sisačkog Auto prometa Darka Majića i predsjednika Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željka Ukića.

za svaku pohvalu Obrtnici oduševili: Prikupili 120.000 kuna za uređaj na Dječjem odjelu

Putnici s kupljenim pokazom HŽ-a će se tako, bez dodatne naplate, voziti i autobusima Auto prometa od i do svojih krajnjih destinacija u Sisku.

Kako je istaknuto na sastanku, integrirani prijevoz otvara nove mogućnosti suradnje prijevoznika i čini dostupnijim javni prijevoz, bolje će povezati Sisak i Zagreb, a povećat će  sigurnost u cestovnom prometu i utjecati na smanjenje novih količina ispušnih plinova u atmosferi.

 „HŽ-u Putnički prijevoz cilj je što bolje prometno povezivanje Zagreba s gradovima u okruženju na udaljenosti 60 kilometara, a Sisak je peti grad u kojem će se uspostaviti integrirani prijevoz. Na relaciji Sisak – Zagreb već neko vrijeme voze nove garniture vlakova, a od 2. rujna uvedena su i dva nova vlaka s polaskom sa zagrebačkog glavnog kolodvora u 15.28 sati i polaskom iz Sisak Capraga u 19.16 sati. Sisak i Zagreb radnim danom povezuje 31,  subotom 19 i nedjeljom 16 vlakova.“ – rekao je predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić.

sisak Kupa nije za kupanje: Na površini rijeke zbog niskog vodostaja popriličan je sloj nečistoće

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom  s HŽ Putnički promet, koji po povlaštenim cijenama prevoze putnike iz Zagreba na sisačke manifestacije te podsjetila kako Grad Sisak sufinancira prijevoz vlakom sisačkim studentima dodavši kako ubrzo očekuje konačni završetak sisačkog kolodvora čija rekonstrukcija traje već šest godina.

U sklopu rekonstrukcije Zvonimirove ulice, u neposrednoj blizini sisačkog i autobusnog kolodvora, Grad Sisak će urediti Park & Ride parkiralište za osobne automobile namijenjene isključivo putnicima, koji nastavljaju putovanje vlakom ili autobusima Auto prometa.