Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
za svaku pohvalu

Obrtnici oduševili: Prikupili 120.000 kuna za uređaj na Dječjem odjelu

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Nakon modne revije u Starom gradu u lipnju akcija je nastavljena do kraja kolovoza prodajom odjevnih predmeta

Humanitarna modna revija sisačkih obrtnika "Obrtnici za djecu" ostvarila je uspjeh jer je prikupljeno više od 120.000 kuna, što je dovoljno za kupnju monitora za nadzor vitalnih funkcija na Dječjem odjelu Opće bolnice u Sisku.

Važna ulaganja u podizanje kvalitete zdravstva u Brodsko-posavskoj županiji Bolnica uskoro dobiva integriranu operacijsku dvoranu vrijednu 6,8 milijuna kuna

Nakon modne revije u Starom gradu u lipnju akcija je nastavljena do kraja kolovoza prodajom odjevnih predmeta, rečeno je u četvrtak na sjednici Upravnog odbora Udruženja obrtnika u Sisku.

Kako je izvijestila predsjednica tog udruženja Ivanka Čačić, u akciji je prikupljeno 67.525 kuna, nakon čega se obrtnicima pridružila tvrtka CIOS, koja je donirala još 55.000 kuna. Ivanka Čačić posebice je zahvalila obrtnicima, ponajprije krojačicama, dizajnerima, frizerima i cvjećarima, koji su se posebno angažirali u akciji, te javnim osobama koje su se odazvale akciji, a neke od njih čak su na reviji nosile modnu odjeću. 

lijepa gesta Koncertom 'To je moja zemlja' prikupljeno 320 tisuća kuna za splitsku bolnicu

Tako su članice sisačke Sekcije krojačica Ksenija Tušak, Tihana Ljubojević i Zlatica Marjanović te Andrea Mrmić-Validžija i Ljiljana Strmečki iz Petrinje za reviju izradile po desetak modela haljina, a Petrinjka Ljiljana Strmečki čak dvadesetak. Zagrebački obrtnik Mirza Šabić predstavio je pak muška odijela iz svoje krojačnice. 

Na modnoj reviji odijela su nosili i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović i predsjednik županijske Obrtničke komore Adolf Cvanciger, koji su vlastitim novcem kupili odijela koja su nosili.  

Humanitarna modna revija organizirana je na poticaj saborske zastupnice Željke Josić, koja je također nosila haljine. Budući da je akcija završena, na sjednici je dogovoreno da se u utorak, 10. rujna upravi Opće bolnice preda prikupljeni novac.

modernizacija Grad Dubrovnik bolnici donirao 2,1 milijuna kuna za novi informatički sustav