Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
modernizacija

Grad Dubrovnik bolnici donirao 2,1 milijuna kuna za novi informatički sustav

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Ravnatelj Opće bolnice Bekić kazao je kako je početkom ovog tisućljeća bolnica bila prva u Hrvatskoj tzv. non-paper bolnica, međutim sustav se više nije nadograđivao, dok je broj korisnika rastao

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković i ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić potpisali su u petak ugovor o gradskoj donaciji od  2,1 milijuna kuna za projekt obnove bolničkog informatičkog sustava, čija je ukupna vrijednost 3,4 milijuna kuna.

Građanima osigurana čista pitka voda čitavu godinu Uz otvorenje pročistača najavljena i gradnja Aglomeracije Dubrovnik od 680 milijuna kn

Gradonačelnik Franković istaknuo je kako je bolnica potrebu za obnovom sustava iskazala kao prioritet, što je prihvaćeno odlukom Gradskog vijeća o rebalansu proračuna.

"Nastavljamo inicijativu koju smo pokrenuli prije dvije godine, onu o donaciji sredstava bolnici za povećanje kvalitete usluga. Bolnica nije jedina na području grada koju financijski potpomažemo, jer imamo i Dom zdravlja i Zavod za hitnu medicinu. Sveukupno izdvajamo značajna sredstva“, rekao je.

Ravnatelj Opće bolnice Bekić kazao je kako je početkom ovog tisućljeća bolnica bila prva u Hrvatskoj tzv. non-paper bolnica, međutim sustav se više nije nadograđivao, dok je broj korisnika rastao.

povezivanje 'plave' i 'zelene' Hrvatske U povijesnoj jezgri Dubrovnika otvorena 'Vukovarska kuća'

"Sustav se često rušio i stvarao nam u protekle dvije godine svakodnevne probleme u radu. Ovim ćemo povećati brzinu procesora i opće memorije. Bit ćemo mirni idućih deset godina“, rekao je Bekić. Napomenuo je kako je vrijednost čitavog projekta oko 3,4 milijuna kuna.

 "Najveći dio je donacija Grada Dubrovnika, a ostatak smo pribavili 2018. kroz decentralizirana sredstva iz proračuna županije. Samo šest općih bolnica u državi na taj način dobiva manje sredstava od naše. Dakle, tu smo pri dnu, ali očekujem da će se to promijeniti dogodine, s obzirom na značaj i položaj bolnice“, izjavio je Bekić.

Podsjetio je kako su Grad i bolnica još ranije potpisali ugovor o izgradnji senzornog parka, nedavno i o obnovi terapijskog bazena, a do kraja godine trebala bi se ostvariti donacija za opremanje operacijskih sala u Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu.

dubrovnik U staroj gradskoj luci svečano je otvorena ribarnica

Izvijestio je i kako je projekt dnevnih bolnica u Dubrovniku i Metkoviću dobio pozitivnu ocjenu o sukladnosti u Ministarstvu zdravstva, te je dokumentacija proslijeđena Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU). Očekuje da će već na jesen početi nabava opreme i građevinski radovi.