Izbornik
Naslovnica Gradovi Crikvenica
Za dva vozila istovremeno

I Crikvenica dobila prvu punionicu vozila na električni pogon

e punionica
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Na ovaj način želi se potpomognuti razvoj elektromobilnosti, kao prijevoznog modela koji će doprinijeti održivom razvoju grada

U Crikvenici je puštena u rad prva ELEN punionica vozila na električni pogon. Punionica električnih vozila svečano je otvorena punjenjem elektro vozila HEP-a i elektro vozila gradskog komunalnog poduzeća Eko Murvica.

Eko Murvica koristi elektro vozilo još od 2015. godine i to svakodnevno, za odvoz otpada i granja na zelenim i javnim površinama. Po jednom punjenu, elektro vozilo Eko Murvice prijeđe i do 100 kilometara, a najveći problem s kojim su se djelatnici Eko Murvice susretali jest bilo nedostatak adekvatne punionice. Novom punionicom obavljanje svakodnevnog posla bit će im značajno olakšano, ističu iz Grada.

Na novootvorenu punionicu u Crikvenici moguće je istodobno puniti dva vozila uz vrijeme punjenja od jednog do četiri sata, ovisno o stanju baterije vozila i vrsti pretvarača u samom vozilu. Punjenje na ELEN punionicama je trenutno besplatno, ali je moguće samo uz RFID identifikacijsku karticu, koja se za sve vlasnike električnih vozila u Hrvatskoj može dobiti slanjem zahtjeva na e-mail adresu: elen@hep.hr. 

HEP je do sada u Hrvatskoj postavio i pustio u pogon 35 javnih ELEN punionica u suradnji s gradovima i zainteresiranim partnerima.