Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Slavlje u Općini Orle

I DVD i Stjepan Kučan proslavili 80 godina!

DVD Drnek
Foto: Grad Velika Gorica
Dobrovoljno vatrogasno društvo broji trideset i sedam članova, a među njima je i jedanaestero najmlađih vatrogasaca

Dobrovoljno vatrogasno društvo Drnek proslavilo je osamdeset godina neprekinutoga djelovanja. Na svečanoj sjednici pročitano je Izvješće o radu, ali su uručene i plakete te priznanja. Trenutačno Društvo broji trideset i sedam članova, od čega je jedanaestero mališana. Najstariji član ovoga ne tako velikoga, ali neopisivo složnoga DVD-a je Stjepan Kučan, koji ove godine, baš kao i Društvo, puni osamdeset godina.

S osobitim ponosom predsjednik Društva Nikica Dragojević istaknuo je koliko se toga napravilo i izgradilo u posljednjih nekoliko godina.

– U mom mandatu sagrađen je novi Dom, na čemu smo posebno zahvalni našim mještanima, Općini Orle te Zagrebačkoj županiji. Malo smo i složno Društvo, vrijedni smo, radimo na dobrovoljnoj bazi za dobrobit našeg mjesta i općine, a po potrebi i šire – poručio je Nikica Dragojević. U nadolazećem periodu DVD Drnek ima skromne planove što se tiče samoga vatrogastva i popunjavanja opreme, a kako kaže Dragojević, imaju još posla oko radova na Domu. Naime, potrebno je ugraditi centralno grijanje, kao i postaviti vanjsku fasadu. Također, Dom je u postupku legalizacije pa se nadaju da će se i on ubrzo privesti kraju.

Oskar znanja Nagrade za znanje Velika je Gorica postala bogatija 
za sedam mladih oskarovaca