Izbornik
Naslovnica Gradovi Labin
Sat za planetu Zemlju

I Labin se pridružuje najvećoj akciji u svijetu, na jedan sat bit će u mraku

Sat za planetu zemlju
Foto: Krunoslav Petric/PIXSELL/Ilustracija
Cilj ove akcije je osvijestiti stanovnike planeta da moramo početi voditi računa o resursima koje trošimo

Grad Labin i ove će se godine uključiti u najveću globalnu akciju na svijetu - 'Sat za planetu Zemlju' (Earth hour), koju desetu godinu zaredom organizira Svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode -WWF. Prošle godine javna rasvjeta isključena u je u više od 7000 gradova iz više od 160 zemalja.
 
- Glavni cilj ove akcije je osvijestiti stanovnike planeta da moramo početi voditi računa o resursima koje trošimo. Tako posljednje subote u ožujku, od 20:30 sati, sat vremena isključujemo javnu rasvjetu, rasvjetu u korporacijama, ali i u domovima, kako bismo se pridružili ovoj akciji - kažu iz gradske uprave.

U Gradu Labinu u subotu, 25. ožujka, u 20,30 sati na sat vremena ugasit će se javna rasvjeta u Podlabinu (cjelokupno područje Mjesnog odbora Labin donji i Mjesnog odbora Kature i dio naselja Marcilnica i Vinež). 

Iz gradske uprave upozoravaju sudionike u prometu da u tom vremenu posvete veću pozornost u vožnji, te pozivaju građane da se uključe u akciju i na sat vremena ugase rasvjetu u svojim domovima.