Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Svi za čisti okoliš

I ove godine, šesti put zaredom akcija Zelena čistka

Zelena čistka u Ivancu
Foto: Grad Ivanec
U Ivancu su već pokrenute sveobuhvatne organizacijske i logističke pripreme, kako bi se akcija na terenu mogla provesti na što optimalniji način

Grad Ivanec počeo je s pripremama za Zelenu čistku 2017., najmasovniju ekološku akciju koja će se ove godine na cijelom ivanečkom gradskom području provesti šesti put zaredom. Iz gradske uprave kažu da su već pokrenute sveobuhvatne organizacijske i logističke pripreme, kako bi se na terenu mogla provesti na što optimalniji način.

Zelenu čistku organizira Grad Ivanec, a provest će je u suradnji s mjesnim odborima, udrugama, s Ivkomom, sa školama, vrtićima i svima drugima koji se odluče uključiti u akciju koja je inače dio globalne Zelene čistke, a istodobno se održava u više od stotinu zemalja svijeta.

Gradonačelnik Milorad Batinić još je krajem veljače uputio pozive svim mjesnim odborima da lociraju onečišćena mjesta koja će čistiti (definirati o kojim je lokalitetima riječ), da navedu vrste i količine odloženog otpada da navedu mjesto na koje će izvučeni otpad odložiti – neka to bude mjesto uz cestu/put, pogodno za prilaz vozila komunalne službe i sve to dostave gradskim službama do 20. ožujka. Isti poziv je upućen idobrovoljnim vatrogasnim društvima, HGSS-u, lovačkim i planinarskim društvima, društvima za sportsku rekreaciju te kulturnim, vinogradarskim i svim drugim civilnim udrugama građana koje se uobičajeno pridružuju Zelenoj čistki.

Građani, učenici i djeca na području Ivanca masovno se uključuju u zelene čistke, a prošle godine se u tjednu uoči akcije te na sam dan njene provedbe u nju uključilo sveukupno blizu 1.800 velikih i malih akcijaša. Mjesni odbori koji ističu da na svojim područjima više nemaju smeća zamoljeni su da se u Zelenu čistku uključe čišćenjem od raslinja javnih zelenih površina ili uređenjem okućnica svojih susjeda koji su bolesni ili žive u teškim socijalnim prilikama.

Više informacija o Zelenoj čistki 2017. možete saznati na stranicama gradske uprave.