Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
traju prijave

I ove godine stipendije za porečke studente i učenike

stipendije
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Za učenike srednjih škola Grad će dodijeliti pet stipendija, od kojih se dvije financiraju iz sredstava socijalnog programa, dok će za studente dodijeliti 24 stipendije, od kojih se pet financira iz sredstava socijalnog programa

Do 15. studenog traju prijave na Natječaj za dodjelu studentskih i učeničkih stipendija, koji Grad Poreč tradicionalno raspisuje tijekom listopada. Za učenike srednjih škola Grad će dodijeliti pet stipendija, od kojih se dvije financiraju iz sredstava socijalnog programa, dok će za studente dodijeliti 24 stipendije, od kojih se pet financira iz sredstava socijalnog programa.

Dodijelit će se i tri stipendije za učenike/studente koji se školuju za deficitarna zanimanja, a ove su akademske godine to medicinska sestra/tehničar, profesor matematike, fizike, biologije, kemije, rehabilitator, logoped, inženjer/magistar medicinske biokemije i doktor medicine.

Pravo na natjecanje za stipendiju imaju učenici i studenti državljani Republike Hrvatske, čije je prebivalište, kao i prebivalište njihovih roditelja, na području Grada Poreča, a koji tijekom školovanja/studiranja stanuju u mjestu školovanja/studiranja, odnosno, izvan prebivališta roditelja.

Prijave na Natječaj predaju se u putem pošte ili osobno u pisarnici Grada, a svi uvjeti Natječaja, kao i obrazac za prijavu, nalaze se u dokumentima u prilogu, priopćili su iz gradske uprave.