Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč 75 pregleda
brz i povoljan prijevoz u gradu

I Poreč dobio moderan sustav za automatsko iznajmljivanje bicikala

iznajmljivanje bicikla Poreč Bike Share
1/7
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Usluga je dostupna u opciji plaćanja vožnje po satu po cijeni već od 10 kn. Osnovni tjedni paket iznosi 79 kuna za 7 dana, a godišnja premium članarina iznosi 199 kuna

Ispred hotela Valamar Riviera u Poreču predstavljen je moderan sustav za automatsko iznajmljivanje bicikala pod imenom Poreč Bike Share koji omogućuje jednostavan, brz i povoljan oblik prijevoza u gradu.

U Poreču će ljubiteljima vožnje biciklom na raspolaganju u 2017. godini biti 35 električnih i 35 mehaničkih bicikala, raspoređenih na pet stanica na kojima svi zainteresirani mogu jednostavno preuzeti i ostaviti bicikle.

Valamarova investicija vrijedna više od milijun kuna, realizirana je u suradnji sa Sustavom javnih bicikala d.o.o. licenciranim nextbike partnerom poznatim širom Europe.

Usluga je dostupna u opciji plaćanja vožnje po satu po cijeni već od 10 kn. Osnovni tjedni paket iznosi 79 kuna za 7 dana, a godišnja premium članarina iznosi 199 kuna.

Valamar je za građane s prebivalištem na području grada Poreča osigurao posebnu pogodnost odnosno 50% popusta na premium godišnji paket, tako da će cijena za njih iznositi 99 kuna, a imat će i neograničen broj besplatnih vožnji u trajanju do 30 minuta.

"Vjerujem da razvojem biciklističke infrastrukture i bike manifestacija destinacija dobiva dodanu vrijednost, a Poreč Bike Share usluga zasigurno obogaćuje ne samo turističku ponudu nego i kvalitetu života svih građana Poreča. Ovaj projekt prati svjetske trendove a ujedno je i potvrda strateške orijentacije Valamara u smjeru uvođenja niza inovativnih usluga", istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

"Poreč Bike Share jedan nam je od najvažnijih projekata nakon prve četiri godine poslovanja. Poreč je jedna od perjanica hrvatskog turizma, a u kontekstu cikloturizma, izrazito razvijena domaća cikloturistička destinacija. Zbog toga nam je iznimno drago što upravo ovdje u suradnji s Valamar Rivierom pokrećemo nextbike sustav", zaključio je Krešimir Dvorski, direktor kompanije Sustav javnih bicikala d.o.o.

Registraciju i plaćanje putem kreditnih ili debitnih kartica moguće je izvršiti na terminalima svake pojedine stanice, kao i putem mobilne aplikacije ili web stranice www.porecbikeshare.com.