Izbornik
Naslovnica Gradovi Zadar
Gasi se rasvjeta u Foši

I Zadar se pridružuje desetom, jubilarnom 'Satu za planet Zemlju'

Zadar noć
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Hrvatska je prošle godine pridonijela akciji sa znamenitostima ugašenima u 68 gradova, uključujući zagrebačku Katedralu, dubrovačke Zidine, pulsku Arenu, splitsku Dioklecijanovu palaču, zadarsku Fošu, cijelu makarsku rivijeru...

I ove godine Grad Zadar se priključuje akciji 'Sat za planet Zemlju'. Tako će se u subotu, 25. ožujka u 20,30 sati isključit na jedan sat rasvjeta u Foši. WWF, svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode u cijelome svijetu organizira deseti - jubilarni 'Sat za planet Zemlju'.

Inicijativa podrazumijeva da kućanstva i tvrtke, građani u svim gradovima svijeta, 25. ožujka u 20:30 sati isključe svjetla na jedan sat sa ciljem podizanja svijesti o klimatskim promjenama, prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i ekološkim problemima diljem svijeta.

Prošle godine u akciji je sudjelovalo više od 7000 gradova i mjesta u čak 178 zemalja sa stotinama milijuna sudionika na svih sedam kontinenata. Hrvatska je prošle godine pridonijela akciji sa znamenitostima ugašenima u 68 gradova, uključujući zagrebačku Katedralu, dubrovačke Zidine, pulsku Arenu, splitsku Dioklecijanovu palaču, zadarsku Fošu, cijelu makarsku rivijeru itd. WWF ovu akciju u Hrvatskoj organizira uz podršku UNESCO-a.