Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Koprivnica baš ima sreće s igralištima za najmlađe građane

Igrališta vrijedna više od pola milijuna kuna darovali nepoznati dobrotvor i Ina

1/2
Foto: Robert Mihaljević
Ni danas nije poznato tko je anonimni donator, a nagađa se da je riječ o uspješnom poduzetniku koji živi u tom dijelu grada

Dječje igralište vrijedno više od 200.000 kuna otvoreno je prošli tjedan na prigodnoj svečanosti na Trgu kralja Tomislava, najgušće naseljenom kvartu u Koprivnici. Igralište je donacija Ine koja je lani pokrenula Facebook kampanju za opremanje dječjih igrališta i parkova u Hrvatskoj.

Od četvrtka do subote međunarodni jazz festival Poznati jazz-glazbenici pod otvorenim nebom Koprivnice

Koprivnica je prva dobila vrijednu donaciju za opremanje dječjeg igrališta zbog najvećeg broja pristiglih glasova. Za novo igralište, dakle, zasluge idu prije svega građanima koji su aktivno sudjelovali u kampanji.

Prvi u nagradnoj igri

Zanimljivo je da Koprivnica u posljednje vrijeme financijski jako dobro prolazi kad je riječ o novim dječjim igralištima. Prije godinu dana u naselju Lenišće svečano je otvoreno novo igralište koje je donirao nepoznati dobrotvor, a platio ga je čak 310.000 kuna. Ni danas nije poznato tko je anonimni donator, a nagađa se da je riječ o uspješnom poduzetniku koji živi u tom dijelu grada. Igralište na Lenišću ima osam novih igrala, golove za nogomet te stol za stolni tenis. Zelenu površinu oko igrališta uredio je koprivnički Komunalac. Svečanom otvorenju igrališta na Trgu kralja Tomislava prošli tjedan prisustvovali su gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž te direktor prodajne operative u sklopu Inine maloprodaje Borko Buturac.

Foto: Robert Mihaljević

– Kad vremenske prilike to dopuste, krenut ćemo i s hortikulturnim uređenjem okoliša i na taj način zaokružiti jednu lijepu priču u srcu Koprivnice – izjavio je tom prigodom gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Posebnost Koprivnice je u tome što je ona po mnogo čemu prva ili među prvima u Hrvatskoj, pa tako i po ovoj našoj nagradnoj igri gdje su građani Koprivnice zaslužni što je ova vrlo vrijedna donacija stigla u njihov grad. Upravo su oni bili najaktivniji u našoj Facebook kampanji – rekao je Borko Buturac iz Ine.

Gradska vlast predstavljala postignuto u dvije godina rada Na polovici mandata niska nezaposlenost, stipendiranje 446 studenata, izgradnja vrtića...

Čak 35 igrališta u gradu

Svečanost otvorenja novog dječjeg igrališta uveličala su djeca iz Dječjeg vrtića Tratinčica u pratnji odgojiteljica i ravnateljice Ide Šipek. Mališani su izveli prigodan program te se poslije toga odmah bacili na ganc nove sprave: dvostruke ljuljačke, natkriveni toranj za penjanje i spuštanje, stolica za ljuljanje na opruzi u obliku ribe, klackalice te heksagonalni sustav penjalica. Koprivnica trenutačno ima 35 opremljenih dječjih igrališta koja se redovito obilaze.