Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
NAŠICE

Imenovana Aleja dobrovoljnih darivatelja krvi

1/6
Foto: Našice
Čast da otkrije ploču Aleje dobrovoljnih darivatelja krvi imao je g. Mirko Gašić dugogodišnji aktivni djelatnik GDCK-a Našice te jedan od nagrađivanih dobrovoljnih darivatelja krvi

U sklopu Tjedna crvenog križa danas je službeno imenovana Aleja dobrovoljnih darivatelja krvi i to na simboličnoj lokaciji. Kako je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Našice Igor Feldi rekao ona predstavlja kapljice krvi koje daju život gradu, baš kao što Aleja od Šipovca ulazi u Perivoj Pejačević.

– Imenovanje ove aleje Alejom dobrovoljnih darivatelja krvi iskazujemo zahvalu svim našim darivateljima na njihovom nesebičnom činu kojim pomažu drugima. – rekao je Feldi.

Imenovanje Aleje podržao je Grad Našice, pa je gradonačelnik Krešimir Kašuba pozdravio sve okupljene i pohvalio njihov trud, kao i sve dobrovoljne darivatelje krvi, jer našičko se društvo nalazi u samom vrhu na razini države po broju prikupljenih doza krvi. Gradonačelnik se osvrnuo i na 100. obljetnicu smrti Dore Pejačević rekavši da je i u njeno vrijeme rad Crvenog križa bio na zavidnoj razini, jer je i ona sama bila jedna od humanitarki.

Želja im je animirati što veći broj dobrovoljnih darivatelja krvi

Čast da otkrije ploču Aleje dobrovoljnih darivatelja krvi imao je g. Mirko Gašić dugogodišnji aktivni djelatnik GDCK-a Našice te jedan od nagrađivanih dobrovoljnih darivatelja krvi. Mirko je u ovoj svečanoj prigodi poželio da dobrovoljnih darivatelja bude još više, te da svojim humanim činom zajedno spase još više života.

– Ovom Alejom odajemo počast i zahvalu svim dobrovoljnim darivateljima krvi, a ujedno i poruka koju šalje Grad Našice vezano za kontinuitet humanosti koji se na ovim područjima proteže od obitelji Pejačević, naše volonterke i skladateljice, Dore Pejačević – rekao je ravnatelj Društva Crvenog Križa Osječko-baranjske županije Goran Latković, pohvalivši izuzetan rad našičkog Crvenog križa.

Prva je ovo Aleja koje je posvećena dobrovoljnim darivateljima krvi u kontinentalnoj Hrvatskoj, pa su svečanost imenovanja podržali svojim dolaskom predstavnici Opće županijske bolnice Našice, Gradskog društva Crvenog križa Našice, Društva Crvenog Križa Osječko-baranjske županije, direktorica Turističke zajednice Grada Našice Ines Resler te pročelnica Upravnog odjela Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalena Vidaković-Gelenčir.

Potpisani ugovori Udrugama dodijeljeno 48.465 eura Potpisan ugovor Gradit će se novi vrtić na Urbariji za 100 mališana NAŠICE U Vukojevcima pješački most za veću sigurnost djece i mladih