Izbornik
Naslovnica Gradovi 17023 pregleda
Ljeto u Osijeku

Isklesana tijela Osječana plijene poglede na kupalištu uz obalu rijeke

Copacabana, Osijek
1/6
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Copacabana je otvorena od 9 do 20 sati. Cijene su nepromijenjene u odnosu na prijašnje godine. Ulaznica za odrasle je osam kuna, za djecu od 8 do 16 godina pet kuna, karnet 10 za odrasle je 50 kuna, za djecu 20 kuna, dok je ulaz besplatan za djecu do sedam godina – navode u Športskim objektima, gradskoj tvrtki koja brine o bazenima na Copacabani

Spas od ljetnih vrućina Osječani, čiji grad često ruši i temperaturne rekorde u Hrvatskoj, traže na popularnom kupalištu Copacabana. I dok će jedni radije izabrati bazene na omiljenoj im Kopiki, drugi će se bućkati ili igrati picigin tik ispod bazenskog kompleksa, uz obalu Drave. Plaža uz Dravu, pak, prava je pista za zgodne Osječanke i Osječane čija isklesana tijela mame poglede i, nerijetko, uzdahe.

- Čim završim s poslom, dotrčim na Kopiku baciti se u rijeku, makar na sat. Dolazi cijela ekipa, super nam je! Navikli smo od djetinjstva. Djevojke su prekrasne, a ni mi nismo za baciti – šali se 31-godišnji Darko.

Sunčanje i kupanje uz rijeku je, za razliku od bazena, besplatno. U svakom slučaju, i jedna i druga, usko vezana, lokacija su – krcate.

- Copacabana je otvorena od 9 do 20 sati. Cijene su nepromijenjene u odnosu na prijašnje godine. Ulaznica za odrasle je osam kuna, za djecu od 8 do 16 godina pet kuna, karnet 10 za odrasle je 50 kuna, za djecu 20 kuna, dok je ulaz besplatan za djecu do sedam godina – navode u Športskim objektima, gradskoj tvrtki koja brine o bazenima na Copacabani.

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Na Gradskim bazenima renovirani tobogan

Uz bazene i tobogan, posjetiteljima nude i aquaerobic te malu školu plivanja.

- Prošle su godine propale "Igre bez granica" zbog kišnih vikenda, tako da se nadamo kako ćemo tu ideju provesti u djelo ovog ljeta. Za one najmlađe tu su takozvani napuhanci, krokodil te gusarski brod, a za one nešto starije tu je popularan ljudski stolni skliski nogomet. Uz bazene se nalazi i sportski park gdje se mogu zaigrati mini golf, boćanje, kuglanje te divovski šah – navode.

Redovan remont odrađen je na Gradskim bazenima pa i oni spremni čekaju ljetne gužve. Kupači če se spuštati na, prvi put otkako su ti bazeni izgrađeni, potpuno renoviranom toboganu.

- Gradski bazeni rade tijekom cijele godine svakim danom od 9 do 22 sata. Redovna ulaznica iznosi 25 kuna, a za djecu i studente ona iznosi 15 kuna uz predočenje o statusu. Ono što Športski objekti nude jesu karnet ulaznice, odnosno blokovi od vise ulaznica, pa su tako tu karnet 5 po cijeni od 95 kuna, karnet 10 po cijeni od 170 kuna, karnet 50 po 700 kuna te karnet 100 po cijeni od 1200 kuna. U sklopu bazena se nalaze i sauna te aerobic dvorana – ističu u Športskim objektima. Najmlađi kod njih mogu proslaviti i rođendan, a rezervacije te sve dodatne informacije uvijek se mogu dobiti na telefon 570-066.