Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Jednoglasno usvojili zaključak

„Ispisujemo povijest velikim slovima - dvorac Erdödy ponovno će biti ponos Jaske!“

„Ispisujemo povijest velikim slovima - dvorac Erdödy ponovno će biti ponos Jaske!“
Foto: Grad Jastrebarsko
Razdoblje provedbe projekta je od 29. ožujka 2018. godine do 16. kolovoza 2022. godine

Na 19. Sjednici Gradskog vijeća Grada Jastrebarskog Gradski su vijećnici jednoglasno usvojili Zaključak o sklapanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za sufinanciranje projekta „Obnova i revitalizacija dvorca Erdődy u Jastrebarskom“.

DIONICA KRIŽEVCI-KOPRIVNICA-DRŽAVNA GRANICA Najveći infrastrukturni projekt na ovom području: Obnova i gradnja drugog kolosjeka željezničke pruge

Istim Zaključkom, ujedno su i ovlastili gradonačelnika Zvonimira Novosela da u ime Grada Jastrebarskog potpiše isti ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za obnovu jaskanskog dvorca u iznosu od oko 50 milijuna kuna.

„Ponosan sam i sretan što smo nakon gotovo 10 godina uspjeli učiniti veliki korak prema uređenju našeg dvorca, a što je sigurno jedan od povijesnih trenutaka za naš grad. Veliko hvala mom timu koji je marljivo radio i pazio na baš svako slovo u projektu, ali hvala i svima koji su na bilo koji način pomogli. Do samog početka građevinske obnove dvorca predstoji još dosta koraka i procedura, ali očekujem da će ista započeti već početkom sljedeće godine“, poručio je gradonačelnik grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel te nastavio: „Ispisujemo povijest velikim slovima - dvorac Erdödy ponovno će biti ponos Jaske! Vjerujem da će uz novi sjaj našeg dvorca i predivnog Perivoja naš grad postati važna turistička destinacija!“

Završena arheološka istraživanja, slijedi adaptacija i obnova Stare gradske vijećnice „Palača života – grad mijena“ Završena arheološka istraživanja, slijedi adaptacija i obnova Stare gradske vijećnice

Naime, projekt „Obnova i revitalizacija dvorca Erdődy u Jastrebarskom“ Grad Jastrebarsko prijavio je u okviru poziva „Revitalizacija brownfield lokacija“ na području Urbane aglomeracije Zagreb u okviru ITU mehanizma. Ukupna vrijednost projekta, odnosno vrijednost prihvatljivih troškova određena je u iznosu od 72.908.631,28 kuna od kojeg bespovratna sredstva iznose 49.503.626,59 kuna. 

Projekt uključuje obnovu zgrade dvorca, uređenje istog i prenamjenu za potrebe stanovništva Grada Jastrebarskog i gravitacijskog područja te izgradnju parkirališta za osobne automobile i autobuse, a kojim će se riješiti adekvatna pristupačnost ovoj brownfield lokaciji. Razdoblje provedbe projekta je od 29. ožujka 2018. godine do 16. kolovoza 2022. godine. 

Garešnica Završetak vrtića, gradnja parkirališta, obnova zgrada...

Ugovor „Obnova i revitalizacija dvorca Erdődy u Jastrebarskom“, referentne oznake: KK.06.2.2.06.0008, krajem mjeseca ožujka zaključiti će Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i Grad Jastrebarsko.