Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanić grad
potpisan ugovor o sufinanciranju

Ivanić-Grad dobiva novu sportsku dvoranu vrijednu 13,7 milijuna kuna

gradnja škole u Ivaniću
Foto: Zagrebačka županija
Svaka strana, Ivanić-Grad i Zagrebačka županija sudjelovat će u pokriću 50 posto troškova izgradnje, odnosno s nešto više od 6,867 milijuna kuna

Početkom travnja kreće gradnja 13,7 milijuna kuna vrijedne sportske dvorane Osnovne škole Posavski Bregi u Ivanić-Gradu, a ugovor o sufinanciranju potpisali su danas župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš, priopćeno je iz Ureda župana.

Potpisivanjem ugovora Zagrebačka županija i Ivanić-Grad obvezali su se da će sufinancirati projekt ukupne vrijednosti nešto veće od 13,735 milijuna kuna, a svaka strana sudjelovat će u pokriću 50 posto troškova izgradnje, odnosno s nešto više od 6,867 milijuna kuna. Tim sredstvima izgradit će se jednodijelna sportska dvorana površine veće od 1000 četvornih metara.

"Ulaganje u mlade naraštaje sigurna je investicija koja se s vremenskim odmakom pokaže kao jedina ispravna. Izgradnjom nove sportske dvorane, sadašnjim i budućim generacijama učenika Osnovne škole Posavski Bregi omogućit ćemo da satove tjelesnog odgoja provode u novoj sportskoj dvorani kakvu zaslužuju“, rekao je župan Kožić.

Od 2012. do 2016. godine na području Zagrebačke županije izgrađeno je i dograđeno 13 objekata u školstvu, ukupne vrijednosti nešto manje od 167,6 milijuna kuna. Od tog iznosa Zagrebačka županija je iz svog proračuna osigurala nešto više od 71 milijun kuna.

"Ovih 6,8 milijuna kuna s kojima Zagrebačka županija sudjeluje u projektu gradnje dvorane u Posavskim Bregima dio je od ukupno 47,5 milijuna kuna koje ove godine planiramo investirati u kapitalnu izgradnju u školstvu“, istaknuo je Kožić, dodavši da je u planu završetak dogradnje OŠ Bedenica, zatim dogradnja i rekonstrukcija OŠ Bistra, izgradnja nove osnovne škole u Jastrebarskom, te sportske dvorane u Klinča Selima.

Osim za gradnju dvorane, Zagrebačka županija značajna sredstva ove će godine u Ivanić- Gradu uložiti i u proširenje Specijalne bolnice Naftalan, a radovi na investiciji vrijednoj 43 milijuna kuna već su tijeku, navodi se u priopćenju.