Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Počelo novo četverogodišnje razdoblje PSO letova

Iz Osijeka se leti prema Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru, Puli i Dubrovniku

Foto: Osijek
U sljedeće dvije godine u ZL Osijek će biti uloženo 50 milijuna kuna ulaganja

Promotivnim letom Zračne luke Osijek i zrakoplovne tvrtke Trade Air u Osijeku je nedavno službeno obilježen početak novog četverogodišnjeg razdoblja PSO (Public Service Obligation) letova. Grad Osijek time je postao zračnim linijama povezan sa Zagrebom, Splitom, Rijekom, Zadrom, Pulom i Dubrovnikom. Riječ je o deset letova tjedno tijekom zimskog i 11 letova u ljetnom razdoblju. Za Zagreb će se letjeti tri puta tjedno – ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom, a za ostale gradove dva puta tjedno.

– Osobno sam se u Saboru založio za 50 milijuna kuna ulaganja u Zračnu luku u sljedeće dvije godine. Siguran sam da će nova ulaganja u zračnu luku uz PSO letove i pametno upravljanje privući sve veći broj turista – poručio je gradonačelnik Ivan Radić. Podsjetio je kako je Osijek u ovom  rujnu postigao 30 posto više noćenja u odnosu na rujan pretpandemijske i rekordne 2019.

Osječka zračna luka predstavila je i novi vizualni identitet koji, po riječima direktora Ivana Kosa, pokazuje repozicioniranje u 
modernu, dinamičnu i pristupačnu zračnu luku za domaće i strane putnike.

– Naš logo je znak i simbol slova “O” kao Osijek i Osječko-baranjska županija, uz pogled na zlatna polja presječena pistom i pogledom iz zrakoplova – rekao je Kos.