Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
Uspjeh garešničkih ribiča

Izborili nastup na kupu Jadransko-podunavskih zemalja

Foto: krugaresnica.info
Član ŠRD Ilova, Dražen Štajduhar u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je treće mjesto

Nekoliko dana nakon što je održan Šaranski kup Ilove kojim je bila započela tradicionalna turistička manifestacija Rujan na vodi, organizator tog događanja, Športsko-ribolovno društvo Ilova iz Garešnice, osvojio je drugo mjesto na 64. Kupu Hrvatske u sportskom ribolovu u kategoriji seniora.

Kup se održavao od 16. do 18. rujna u Đakovu, a garešnički su ribiči postignutim rezultatom osvojili i pravo nastupa na kupu Jadransko-podunavskih zemalja iduće godine. Ujedno je član udruge Dražen Štajduhar u pojedinačnoj konkurenciji osvojio treće mjesto.

Športsko-ribolovno društvo Ilova osnovano je još 12. svibnja 1946. godine. Trideset godina poslije sagrađeno je i jezero Skresovi kojim gospodari to ribolovno društvo. Danas je to nadaleko poznata ribolovno-turistička destinacija kamo tijekom godine dolaze brojni ribiči i drugi turisti iz Hrvatske i inozemstva. ŠRD Ilova kojoj je na čelu Dražen Bengez godinama je jedna od najaktivnijih garešničkih udruga, njezini članovi sudjeluju na brojnim ribičkim natjecanjima na kojima ostvaruju zapažene rezultate, a ribnjak i ribički objekti redovito se održavaju i uređuju.