Izbornik
Naslovnica Gradovi Vodice
Vodice

Izdana građevinska dozvola za gradski vrtić i sve je spremno za izgradnju

Dječji vrtić Vodice
Foto: Grad Vodice
Prema projektu u novi dječji vrtić moglo bi biti mjesta za još dvjestotinjak djece

Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju Šibensko-kninske županije izdao je Gradu Vodicama građevinsku dozvolu za izgradnju novog dječjeg vrtića u Doćinama.

Grad Vodice financirao je izradu idejnog projekta i idejnog rješenja, a prošlog je ljeta izrađen i glavni projekt. U tijeku je izrada izvedbenog projekta i projekta opreme uređenja nove predškolske ustanove. Osigurana je sva potrebna dokumentacija i samo građevinsko zemljište u Doćinama, u središtu grada, ukupne površine 3217 m².

Prema projektu sam objekt trebao bi biti veličine 2474 m² bruto površine i zadovoljavati sve propisane standarde za predškolske ustanove, a mogao bi primiti još dvjestotinjak djece.

Postojeći gradski vrtić Tamaris koji se smjestio u glavnoj zgradi i u još dva iznajmljena pomoćna objekta nije dovoljno velik kako bi primio svu djecu. Nakon što je osigurano zemljište, potrebna dokumentacija i dobivena građevinska dozvola, preostaje sama izgradnja. Procijenjena vrijednost izgradnje same zgrade, bez unutarnjeg uređenja, iznosi više od 18,5 milijuna kuna, priopćili su iz gradske uprave.