Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Sjednica Gradskog vijeća

Izglasan proračun "težak" 208 milijuna kuna

Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Vijećnici su donijeli i odluku o kratkoročnom zaduživanju

Koprivničko Gradsko vijeće izglasalo je proračun za 2019. "težak" 208 milijuna kuna. Donijelo je i Odluku o kratkoročnom zaduživanju Grada Koprivnice. Razlog zaduženja je pretfinanciranje europskih projekata, i to projekta izgradnje Inkubatora kreativnih industrija, spojne ceste Starigrad Reka i energetske obnove Osnovne škole Braća Radić, objašnjeno je.

kadetsko prvenstvo Hrvatske u ubrzanom šahu Za koprivničke šahiste ova godina je vrlo uspješna

Ivan Pišpek, predsjednik Savjeta mladih, predstavio je rad tog tijela. Vijećnici su jednoglasno donijeli odluku o prijenosu poslovnog udjela u trgovačkom društvu GKP Komunalac općinama Koprivnički Ivanec i Sokolovac. Većinom glasova donesena je i odluka o utvrđivanju mjerila za sufinanciranje djelatnosti dadilja na području Grada Koprivnice. Odlukom o prodaji građevinskog zemljišta na području Cvjetna u Koprivnici mladim obiteljima omogućuje se kupnja zemljišta po povoljnijim cijenama. Izglasane su i odluke o izvršavanju proračuna za 2019. godinu.

Gradonačelnik Jakšić istaknuo je da grad bilježi porast radnih mjesta i porast broja stanovnika. Grad Koprivnica, dodao je, jako dobro stoji u povlačenju sredstava Europske unije. Trenutačno se provode projekti vrijedni 46 milijuna kuna.

Očuvanje kulturne baštine Među najboljima u Hrvatskoj Dječja igra krpenom loptom, frulicom i štapom