Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Cjevovod od Žganog vina do vodospreme Pahinsko

Izgrađeno je 1,6 kilometara cjevovoda

Ivanec
Foto: Grad Ivanec
Dio cjevovoda koji se sad gradi predviđene je duljine 2,5 kilometara. No, u drugoj fazi novi cjevovod polagat će se od Pahinskog do Malezove ulice pa bi njegova ukupna duljina Od Žganog vina do Malezove ulice trebala biti 3900 metara

Ivkom vode Ivanec d.o.o. kraju su privele radove predviđene programom za 2018. godinu na kapitalnoj vodoopskrbnoj investiciji – gradnji novog dobavnog cjevovoda od Žganog vina do vodospreme Pahinsko ukupne duljine 2,5 kilometra, priopćili su iz Grada Ivanca.

Vrijednost ulaganja u ovoj fazi je 1,85 milijuna kuna, od čega 80% pokrivaju Hrvatske vode, a ostatak Ivkom d.d.

Ivanec u ivanečkoj Gajevoj ulici Za novu fazu radova na uređenju prostora za braniteljske udruge 120.000 kn

Po riječima tehničkog rukovoditelja Ivkom voda Ranka Zbodulje, radovi su izvedeni sukladno osiguranim novčanim sredstvima. Izgrađeno je 1,6 kilometara cjevovoda i s time su radovi za 2018. završeni, a nastavak slijedi iduće godine.

Sadašnji dobavni cjevovod, kojim se voda s izvorišta Žgano vino doprema do vodospreme Pahinsko, izrađen je od azbestnocementnog materijala, s prekidnom komorom i preljevom na kojima dolazi do gubitka vode. K tomu, star je i potpuno dotrajao, s čestim kvarovima, puknućima i propuštanjem slojeva, a gubici vode na tom cjevovodu su veliki.

Radi osiguranja dovoljnih količina vode u distributivnom sustavu, bilo je potrebno izgraditi novi cjevovod.
- Ovaj vodovod vrlo je važan zato što se njime osigurava dugoročno održiva i sigurna opskrba vodom ne samo Ivanca, već i drugih područja koja su vezana uz vodoopskrbni sustav Ivkom voda – izjavio je gradonačelnik Ivanca M. Batinić.

Sanacija u Ivancu sprečavanje poplavljivanja Novi radovi na uređenju oborinske odvodnje, dosad uloženo gotovo 600.000 kn

Naime, novom koncepcijom predviđen je i spoj na cjevovod Šumi, čime se otvara mogućnost opskrbe vodom visoke zone Lepoglave i Bednje. Radove je izvela tvrtka Gradex&Co iz Zaboka.

U drugoj fazi novi cjevovod polagat će se od Pahinskog do Malezove ulice.

Ukupna predviđena duljina cjevovoda Žgano vino – Malezova je oko 3900 metara, a njegov završetak predviđen je na spoj u Zoni C3 u Ivancu, gdje će se priključiti na razvodnu mrežu i na dobavni pravac prema Preradovićevoj ulici i prema Industrijskoj zoni, s mogućnošću dobave vode prema Jerovcu. Ukupna procijenjena vrijednost investicije je 3,5 milijuna kuna (bez PDV-a).

Autobusno stajalište u Gačicama Vrijednost 100.000 kuna U Gačicama se gradi autobusno stajalište