Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Radovi studenta

Izložba "Waterfront - uvala Spinut" postavljena u atriju Gradske uprave

1/11
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Izložba je otvorena svakim danom od 8 do 18 sati (radnim danom i vikendom) do 13. ožujka

“Waterfront - uvala Spinut” naziv je izložbe radova studenata splitskog Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije, Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu te Fakulteta arhitekture iz Ljubljane koja je otvorena u atriju splitske Gradske uprave. Čak 17 radova studenata završne godine arhitekture triju fakulteta - plakati urbanističkih i arhitektonskih koncepata i makete - splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara ocijenio je kao rezultat radosti stvaralaštva, ali i slobode uma i kreativnosti, priopćili su iz Grada Splita.

Otvorena izložba Arheološkog muzeja Istre "Izrada i pečenje keramike na neolitički način" GRADSKI MUZEJ SISAK Otvorena izložba Arheološkog muzeja Istre “Izrada i pečenje keramike na neolitički način”

- Rješenja koja vidimo nisu izvršna, ali ona su, prije svega, odraz slobode stvaranja. Sagledavanje budućnosti prostora Spinuta je zahtjevna tema koja nam daje poglede kako promišljati prostor koji stoji neiskorišten. Ova izložba nam pruža upute kako u budućnosti možemo oblikovati taj prostor. Jedna konstatacija u ovom slučaju je sigurna - budućnost splitske, zagrebačke i ljubljanske škole arhitekture je zajamčena - kazao je, među ostalim, gradonačelnik čestitavši studentima na sjajnim radovima.

O regeneraciji prostora uvale između Marjana, Poljuda i vojne luke Lora govorio je i ugledni splitski arhitekt Ante Kuzmanić istaknuvši izuzetan entuzijazam koji su studenti pokazali. 

- Radove koje vidimo mogu biti dobra podloga za neke buduće programe, odnosno za neki budući arhitektonski natječaj. Bilo kako bilo, budućnost prostora moramo promišljati - kazao je Kuzmanić.

Prodekan ljubljanskog Fakulteta arhitekture Tadej Glažar zahvalio se Gradu Splitu na suradnji u organizaciji izložbe na kojoj je, među ostalim, izložen i rad splitskog studenta s ljubljanskog Fakulteta arhitekture Petra Bakašuna. Kako je rekao prodekan Glažar, u prostornom obuhvatu Spinuta već se nalaze istaknuta djela domaće arhitekture poput poljudskog nogometnog stadiona.

PRIHOD NAMIJENJEN CENTRU ZA AUTIZAM RIJEKA Prodajna izložba fotografija 'Nasmijana lica Riječkog karnevala' na Korzu

Splitski, zagrebački i ljubljanski studenti arhitekture na ovom su projektu radili cijeli zimski semestar akademske godine 2019/2020. Izložba je organizirana uz potporu Grada Splita i županijskog Upravnog odjela za turizam i pomorstvo te uz stručnu i organizacijsku pomoć Razvojne agencije Split – RaST, a za sve posjetitelje otvorena je svakim danom od 8 do 18 sati (radnim danom i vikendom) do 13. ožujka.