Izbornik
Naslovnica Gradovi Šibenik
Gradsko vijeće Šibenika izglasalo suglasnost

Izrađen projekt rekonstrukcije Vatrogasnog doma u Zatonu

Foto: Grad Šibenik
Ukupna procijenjena vrijednost rekonstrukcije i opremanja Vatrogasnog doma u Zatonu jest 4,3 milijuna kuna

Prije mjesec dana, na svojoj konstituirajućoj sjednici Gradsko vijeće grada Šibenika po inicijativi šibenske gradske uprave izglasalo je suglasnost za provedbu projekta rekonstrukcije i opremanja Vatrogasnog doma u Zatonu. Ova odluka bila je uvjet za prijavu projekta na podmjeru 7.4.1. Programa ruralnog razvoja koji provodi Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a preko koje Grad Šibenik može dobiti bespovratno sufinanciranje u iznosu do 85 posto.

Ulaganja i u DVD-ove

Zgrada Vatrogasnog doma u Zatonu ima oko 900 četvornih metara zatvorenog prostora, a sastoji se od tri garaže za vatrogasna vozila, dnevnog boravka za pripadnike vatrogasne postrojbe, sobe za dežurstvo, sanitarnog čvora, garderobe, ureda zapovjednika i višenamjenske dvorane za vježbanje.

– U vremenu dok rješavamo opsežnu projektnu dokumentaciju za novi Vatrogasni dom Javne vatrogasne postrojbe Šibenik, vrijedan više od 40 milijuna kuna, ne zaboravljamo naša Dobrovoljna vatrogasna društva koja daju itekakav obol područjima na kojima se nalaze kako u vatrogasnom smislu tako i u društvenom. Nedavno smo uredili 1. kat Vatrogasnog doma u Grebaštici, a sada putem istog EU mehanizma namjeravamo kompletno rekonstruirati i opremiti Vatrogasni dom u Zatonu. Uskoro krećemo i u osnivanje 
Vatrogasne zajednice Grada Šibenika kako bismo svu ovu infrastrukturu i ljude efikasnije povezali – kazao je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Šibenika i zamjenik gradonačelnika Šibenika,  Danijel Mileta.

Nova fasada, grijanje

Radovi će obuhvatiti novi fasadni sustav, radi racionalnije uporabe energije i toplinske zaštite, uključivo redizajn izgleda zgrade, rekonstrukciju ravnog krova zbog sprečavanja prodora vode i vlage u zgradu, novo grijanje i hlađenje zgrade putem sustava s dizalicom topline u kombinaciji s peći na pelete, unutarnjim fan-coil jedinicama te radijatorima u sanitarnim čvorovima, nove elektroinstalacije jake i slabe struje i gromobrana, nove instalacije vodovoda i odvodnje, novo unutarnje uređenje svih sanitarnih čvorova i garderoba, unutarnje uređenje svih prostora izvedbom novih završnih podova i spuštenih stropova s novom rasvjetom, izmjenu kompletne stare unutarnje i vanjske stolarije novom i novog uređenja okoliša, parkirališnih mjesta i hortikulture.

Ukupna procijenjena vrijednost rekonstrukcije i opremanja Vatrogasnog doma u Zatonu jest 4,3 milijuna kuna.