Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Smotra civilne zaštite u Koprivnici

Jakšić: Možemo biti ponosni na one koji čuvaju naše živote i imovinu

Foto: Koprivnica

Tehnički zbor sudionika sustava civilne zaštite u organizaciji Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, a povodom njezine 30. obljetnice, održao se protekli tjedan
na prostoru Sajmišta u Koprivnici.

Tehničkom zboru su uime Grada Koprivnice prisustvovali gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika i načelnica Stožera civilne zaštite Koprivnice Ksenija Ostriž. Od službi civilne zaštite na Tehničkom zboru sudjelovali su Hrvatska vatrogasna zajednica, Hrvatski crveni križ i društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, Ravnateljstvo civilne zaštite, Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije, Hrvatska gorska služba spašavanja i HGSS Stanica Koprivnica, Policijska uprava koprivničko-križevačka i Zavod za hitnu medicinu županije.

“Kada danas vidimo sve službe na jednome mjestu, svjesni smo koliki su iskoraci napravljeni, da možemo biti ponosni na sve ono što imate na raspolaganju, ali i još ponosniji kad vidimo koliko ljudi imamo koji su spremni čuvati zdravlje, živote i imovinu naših sugrađanki i sugrađana”, rekao je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić prilikom obraćanja okupljenima.

Župan Darko Koren naglasio je kako su doista počašćeni dolaskom svih službi. Uvjeren je da su Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija prostor koji ovim djelatnostima i službama daje izuzetnu pozornost i važnost, što je za svaku pohvalu.

Glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, inače iz Podravine, zahvalio je svim službama na suradnji te županijskim vlastima na potpori vatrogascima. Ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut obratio se također prigodnim riječima te službeno otvorio tehnički zbor.

KOPRIVNICA U učionici na otvorenom zasađena oaza mirisnog i ljekovitog bilja bicikli Popularni Bicko predstavio novitete Koprivnički javni bicikli uskoro i u okolnim općinama KOPRIVNICA Grad će od jeseni stipendirati studente Sveučilišta Sjever s 968 eura