Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko 21 pregleda
Položeni vijenci

Jastrebarsko slavi svoj dan u sjećanje kada je iz grada otišla jugoslavenska vojska

Jastrebarsko, Dan grada
Foto: Grad Jastrebarsko
Svečana sjednica Gradskog vijeća grada Jastrebarskog održat će u Princess centru s početkom u 13 sati, a na istoj će biti prezentirana postignuća Grada kroz proteklu godinu te će se i tradicionalno dodijeliti nagrade i plakete Grada istaknutim pojedincima, udrugama i organizacijama

Povodom Dana grada Jastrebarskog, u spomen hrvatskim braniteljima i svima onima koji više nisu s nama, a ostavili su svoj trag u Jastrebarskom, kod Spomen obilježja nevinoj patnji hrvatskih žrtava svih ratova položen je vijenac te su upaljene svijeće.

Nakon mise održane u župnoj crkve svetog Nikole biskupa, gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel, sa svojim zamjenicima, gradskim vijećnicima, predstavnicima braniteljskih udruga i policije, položio je vijenac i upalio svijeće u znak sjećanja na sve poginule hrvatske branitelje i sve one koji više nisu s nama, priopćili su iz Jastrebarskog.

Dan grada Jastrebarskog slavi se u sjećanju na 13. studeni 1991. kada je Jastrebarsko zauvijek napustila jugoslavenska vojska. Svečana sjednica Gradskog vijeća grada Jastrebarskog održat će u Princess centru s početkom u 13 sati, a na istoj će biti prezentirana postignuća Grada kroz proteklu godinu te će se i tradicionalno dodijeliti nagrade i plakete Grada istaknutim pojedincima, udrugama i organizacijama.

Gradonačelnik  je svojim sugrađankama i sugrađanima uputio je i prigodnu čestitku koju prenosimo u cijelosti.

- Slaveći i obilježavajući ovaj dan s ponosom se prisjećamo svih onih koji su kroz stoljeća stvarali i gradili naš grad, a s posebnim pijetetom prisjećamo se onih koji su za ovaj grad i svoju zemlju dali ono najvrjednije od sebe, a to su hrvatski branitelji. Možda je jedna godina malo, ali za nas Jaskance ona puno znači. Protekla godina bila je godina velikih uspjeha, a ono što me posebno čini sretnim je činjenica da se unatoč uspjehu, srca i dobra narav mojih sugrađana nisu promijenila. Naše zajedništvo ono je što nas drži snažnima i daje poticaj da naš grad učinimo još boljim i ugodnijim mjestom za život svakog od nas. S pravom budite ponosni na svoju Jasku, jer smo za još jednu godinu bogatiji!  Najdraži grade, sretan ti 768. rođendan! - stoji u gradonačelnikovoj čestitci.