Izbornik
Naslovnica Gradovi
Održana prva jesenska biciklijada u Vinkovcima

Jesenski đir okupio 300-tinjak biciklista iz grada i okolice

"Jesenski đir" nije bio natjecateljskog karaktera, odnosno bila je to lagana vožnja biciklom oko grada, uz smijeh i ugodno druženje, ali i razgledavanje okolice
1/4
Foto: Grad Vinkovci

Proteklog vikenda u Vinkovcima, najstarijem naselju u Europi, održana je prva jesenska biciklijada pod nazivom "Jesenski đir". Na prvoj ovogodišnjoj biciklijadi okupilo se 300-tinjak građana svih generacija. Start je bio u pješačkoj zoni gdje su svi s velikim iščekivanjem čekali odbrojavanje i krenuli na biciklističku rutu dugu devet kilometara. Vozili su od Duge ulice, preko Genscherove i Ulice Dragutina Žanića Karle prema Sopotu nakon čega su skrenuli prema glavnoj cesti Vinkovci – Rokovci pa prema Šokačkom stanu, potom kroz arheološki park sve do cilja, odnosno do Moto kluba. Na cilju su najmlađe dočekale igre i druženje.

– Raduje nas velik broj prijavljenih za prvo izdanje jesenske biciklijade. Hvala svima koji su se odvažili i Bogu hvala na lijepom vremenu, veselimo se suradnji s Biciklističkim klubom Sokol i s Moto klubom, uz potporu Grada Vinkovaca – rekla je direktorica Turističke zajednice grada Vinkovaca Martina Matković.

Posebno je istaknula da "Jesenski đir" nije bio natjecateljskog karaktera, odnosno bila je to lagana vožnja biciklom oko grada, uz smijeh i ugodno druženje, ali i razgledanje okoline. Za svaki slučaj bicikliste su tijekom cijele rute pratili policija i vozilo hitne pomoći. Zadovoljan je bio i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji je rekao da biciklijada postaje tradicija Vinkovaca, a kada se pogodi prekrasan jesenski dan onda ne može biti loše.

– Zabava je to za nas obične građane koji nismo sportaši, ali znamo se družiti i provesti dan na zraku. Hvala svima što podržavaju ovakve aktivnosti, što dolaze i koriste ovakve projekte za druženje. Pozivam ih da se nastave odazivati na ovakve inicijative i da nas svaki put bude sve više jer sport nema alternativu za zdravlje, druženje i dobro raspoloženje – rekao je Bosančić. Zadovoljni su i građani koji kažu kako su iznimno zadovoljni ovako provedenim lijepim jesenskim danom i druženjem na otvorenome. U "Jesenskom điru" sudjelovali su ne samo Vinkovčani nego i mještani okolnih naselja.

Gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić i pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Marin Kokorić ovih su dana obišli gradilište Radovi na prometnici u Poduzetničkoj zoni Turbina 3 Trasa prometnice je iskopana i ojačano slabo nosivo tlo Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak ugostio je nagrađene učiteljice i profesorice u svom uredu kako bi im čestitao na postignutom uspjehu Četiri učiteljice i profesorice iz Čazme među najboljim u Hrvatskoj Dograđujemo osnovnu školu novim učionicama uz najveće standarde Projekt istraživanja i korištenja izvora u Rečici za grijanje Karlovčana vrijedan je čak 33 milijuna eura, a Grad je s njim daleko došao Karlovac čeka EU novac za eksploataciju geotermalne energije "To je projekt za generacije jer rješava pitanje korištenja obnovljivih izvora energije"