Izbornik
Naslovnica Gradovi
Četiri učiteljice i profesorice iz Čazme među najboljim u Hrvatskoj

Dograđujemo osnovnu školu novim učionicama uz najveće standarde

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak ugostio je nagrađene učiteljice i profesorice u svom uredu kako bi im čestitao na postignutom uspjehu
Foto: Grad Čazma

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove je godine nagradilo najbolje odgojno-obrazovne radnike u Hrvatskoj, u školskoj godini 2022./2023.. Među njih 505, 23 ih je iz Bjelovarsko-bilogorske županije, a četiri iz Čazme.

Riječ je o Aniti Mikulandri, učiteljici razredne nastave u OŠ Čazma, Nikolini Brajković Draguljić, profesorici glazbene kulture u OŠ Čazma, Ireni Ivanović, prof., ravnateljici Srednje škole Čazma i Željki Dijanić, dr. sc., profesorici u Srednjoj školi Čazma. Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak ugostio ih je u svom uredu kako bi im čestitao na postignutom uspjehu.

Pirak je istaknuo da ovakva priznanja doprinose ugledu čazmanskih obrazovnih institucija i pokazuju da imamo kadrove sposobne za postizanje izvrsnih rezultata, ne samo na lokalnoj, nego i nacionalnoj razini.

– To također vidimo i po našoj djeci koja nastupaju na raznim natjecanjima, ostvaruju zapažene rezultate i osvajaju nagrade. U tom smislu, želim vam zahvaliti u ime grada Čazme i izraziti želju da nagodinu još više djelatnika naših škola dobije ovo priznanje. U tom duhu, želim vam sve najbolje i mnogo uspjeha u vašem radu – kazao je Pirak i dodao kako je Grad Čazma kao osnivač Osnovne škole Čazma već u prvoj godini napravio puno za poboljšanje standarda osnovnoškolcima, a puno je planova koji su u pripremi.

– Slijedi nam dogradnja Osnovne škole Čazma. Planiramo sagraditi nove učionice, ali i rekonstruirati postojeće, prateći standarde kabinetske nastave. Želimo unaprijediti nastavu kako bi ona bila suvremena i ispuniti potrebe ne samo za novim učionicama i kabinetima, već i za poboljšanim pristupom školi, ulazom, okolišem i svim drugim potrebnim infrastrukturnim elementima. Također, pripremamo projekt za gradnju đačkog doma, što smo već najavili. U ovom trenutku pred nama je puno priprema i administrativnih zadataka koje trebamo obaviti – najavio je Pirak.

KROZ ZADRUGARSTVO djeca stječu dodatna znanja i vještine koje će im biti korisne u budućnosti Dani učeničkih zadruga Dječju kreativnost županija podupire i sa 17.000 eura U GIMNAZIJSKIM klupama svoje mjesto pronašli su i studenti Fakulteta organizacije i informatike Ugovor o zakupu prostora FOI Zagreb bit će smješten u sisačkoj Gimnaziji CILJ OVE SADNJE je podizanje svijesti o važnosti neretvanske mandarine kao hrvatskog autohtonog brenda, čiji je naziv registriran kao zaštićena oznaka izvornosti Neretvanske mandarine kao hrvatski autohtoni brend Dani mandarina: U Opuzenu zasađene sadnice raznih sorti agruma