Izbornik
Naslovnica Županije
Dani učeničkih zadruga

Dječju kreativnost županija podupire i sa 17.000 eura

KROZ ZADRUGARSTVO djeca stječu dodatna znanja i vještine koje će im biti korisne u budućnosti
Foto: Zagrebačka županija

Tridesetak učeničkih zadruga pokazalo je umijeće izrade ukrasnih i uporabnih predmeta, prirodne kozmetike, keramičkih ukrasa i nakita, kao i prehrambenih proizvoda na 10. Danu učeničkih zadruga Zagrebačke županije koji je obilježen ovih dana u Ivanić-Gradu.

– Kroz zadrugarstvo djeca stječu dodatna znanja i vještine koje će im itekako biti korisne u budućnosti, bez obzira na to koje zanimanje odabrali. I zato njihovu kreativnost valja poduprijeti. U sve izložene rukotvorine i proizvode trebalo je uložiti mnogo spretnosti i umijeća. Upravo zahvaljujući ovakvim događanjima, trud naših zadrugara neće proći nezapaženo – rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec dodavši da je Županija samo u ovoj godini za zadrugarstvo osigurala nešto više od 17 tisuća eura. Nakon kraće svečanosti otvaranja, štandove zadrugara obišli su zamjenik župana Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada Tomislav Cuvaj i Darinka Balen, tajnica Podružnice učeničkih zadruga Zagrebačke županije.

CILJ OVE SADNJE je podizanje svijesti o važnosti neretvanske mandarine kao hrvatskog autohtonog brenda, čiji je naziv registriran kao zaštićena oznaka izvornosti Neretvanske mandarine kao hrvatski autohtoni brend Dani mandarina: U Opuzenu zasađene sadnice raznih sorti agruma ODLUKU o najvišim komorskih priznanjima donijelo je Gospodarsko vijeće HGK Županijske komore Osijek na temelju pokazatelji o likvidnosti, zaduženosti, aktivnosti, profitabilnosti, zaposlenosti, prihodima, snazi poduzeća, imovini, bilanci Svečana sjednica Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Osijek Zlatna i Kristalna kuna uručene najuspješnijim tvrtkama županije NIZ AKTIVNOSTI Djeca su imala mogućnost sudjelovati na plesnim, likovnim, dramskim, ekološkim, medijskim, sportskim i STEM radionicama "Djeca budućnost grade" Polaznici radionica Dječjeg tjedna stekli su nove vještine