Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Grad Vinkovci i u drugom krugu projekta “ZAŽELI”

Još 4,6 milijuna kuna za zapošljavanje 50 žena

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Vinkovci su jedna od najuspješnijih jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj kada je riječ o korištenju sredstava EU za projekt ”Zaželi”

Grad Vinkovci ulazi u skupinu najuspješnijih jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj kada je riječ o korištenju EU sredstava za projekt “Zaželi”, a sada je donesena i odluka o nastavku projekta. U sklopu projekta “Zaželi” među 16 gradova, za koje je odobreno više od 130 milijuna kuna, Grad Vinkovci dobio je više od 4,6 milijuna kuna što je jedan od najviših iznosa podijeljen gradovima.

u vrtićima Projekt “Pojačani Rastimo zajedno i mi”

Prema podacima Grada Vinkovaca, u protekle tri godine koliko se provodio prošli projekt “Zaželi – Program zapošljavanja na području grada Vinkovci” zaposleno je 50 žena iz ranjivih društvenih skupina koje su pomagale oko 250 krajnjih korisnika kupnjom namirnica, kućanskim poslovima i svime što im je trebalo u određenom trenutku. Prema najavama, u drugoj fazi projekta sada će jednak broj novozaposlenih žena skrbiti o 300-tinjak korisnika tijekom 12 mjeseci. Sveukupno vrijeme trajanja projekta je 18 mjeseci. Kroz projekt će se također osigurati paketi higijenskih i kućanskih potrepština potrebnih za rad te oprema.

– Projekt je bio od iznimne važnosti jer su njime zaposlene žene iz skupine teže zapošljivih osoba, koje su pružale pomoć i podršku starima, nemoćnima i bolesnima. I za vrijeme trajanja pandemije COVID-19 bile su uistinu od neprocjenjive važnosti jer su uz poštivanje strogih mjera dostavljale lijekove, hranu i ostale potrepštine korisnicima. S nestrpljenjem očekujemo nastavak projekta “Zaželi”. Projekt je prijavljen, prošao je administrativnu provjeru i sad čekamo, nadamo se, pozitivan odgovor – rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Stvaranje preduvjeta za gospodarski razvoj Zona Zalužje širi se za još 131 hektar, velika su očekivanja i od buduće zone u Novom Selu

U prvoj fazi projekta Grad Vinkovci povukao je oko 6,7 milijuna kuna. U proteklih godinu dana u program je bilo uključeno 50 osoba koje su prošle program edukacije za gerontodomaćice i njegovateljice.