Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Ugovor potpisala ministrica Žalac

Još jedan grad dobiva biciklističku stazu

Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Potpisan je i Predugovor vezan za sufinanciranje pripreme strateških projekata KBC Split

Predugovor vezan za sufinanciranje pripreme strateških projekata Kliničkoga bolničkog centra (KBC) Split i Ugovor za projekt Dužobalne biciklističke staze i šetnice na području Omiša potpisani su u Splitu nakon svečane sjednice Gradskog vijeća u povodu Dana grada i blagdana sv. Duje.

29. festival hrvatske drame Na Marulićevim danima čak 12 predstava inspiriranih tekstovima Mire Gavrana

Ovaj Predugovor i Ugovor je potpisala ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović te gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović, u nazočnosti predsjednika vlade Andrea Plenkovića i ministara Damira Krstičevića, Lovre Kuščevića, Milana Kujundžića, Gorana Marića i Nine Obuljen Koržinek.

Ministrica Žalac je rekla kako će se Predugovorom vezano za sufinanciranje pripreme strateških projekta KBC Split financirati sa 19,5 milijuna kuna projektna dokumentacija za tu namjenu.

- Priprema projekta kroz ovaj Predugovor odnosi se na Centar za akutnu medicinu, Zavod za hitnu medicinu i Centra za specijalističku konzilijarnu zaštitu - objasnila je ministrica Žalac.

Dodala je kako je KBC Split važan ne samo za Splitsko-dalmatinsku županiju, nego i za cijelu južnu Hrvatsku.

Moj zlatni Split Pravednija raspodjela sredstava umirovljenicima

- Upravo danas objavit ćemo natječaj kroz ITU (Integrirana teritorijalna ulaganja) mehanizam u urbanu aglomeraciju Split koji se odnosi na strateški projekt Regionalnog transfuzijskog centra vrijedna 32 milijuna kuna, a to je, sigurno, jedan veliki dar KBC Split - istaknula je Žalac.

Objašnjavajući Ugovor za projekt Dužobalne biciklističke staze i šetnice na području Omiša, ministrica Žalac je rekla da će se to financirati također kroz Integrirana teritorijalna ulaganja (ITU) putem kojeg "Split ima na raspolaganju više od 405 milijuna kuna".

Do sada su iz tih sredstava ugovoreni projekti vrijedni 55 milijuna kuna, a odnose se na nabavu 18 novih autobusa, morsko-riječnu šetnicu i biciklističku stazu u Podstrani, dodala je Žalac.

Gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović je dometnuo kako je Omiš "član aglomeracije Split".

- Ovom Dužobalnom biciklističkom stazom i šetnicom poboljšat ćemo turističku ponudu Omiša - istaknuo je Tomasović.

Ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović je rekao kako je potpisivanje Predugovora koji se odnosi na tu zdravstvenu ustanovu, važno za hrvatsko zdravstvo.

- Radi se o uklopljenosti u strateške projekte KBC Split gdje mi radimo u različitim aspektima od kliničkog do istraživačkog razvoja - istaknuo je Meštrović.

Novi uređaj vrijedan je 7,2 milijuna kuna KBC SPLIT MR uređaj za kraće čekanje pacijenata na pretrage